Cégek fizetésképtelenségi jelentése

1. Mi a fizetésképtelenségi jelentés?

 

A fizetésképtelenségi jelentés megmutatja, hogyha megkezdődött a fizetésképtelenségi eljárás bármilyen romániai cégre. 

Abban az esetben, ha nincsennek bejegyzések, az adott cégre nem kezdődtek meg a fizetésképtelenségi eljárások vagy nincs fizetésképtelenségi helyzetben.

Abban az esetben, ha vannak bejegyzések, akkor az adott cég ellen elkezdődtek a fizetéskpételenségi procedúrák és a jelentés tartalmazza az eddig megtett lépéseket és az ehhez tartozó részéeteket.

A fizetésképtelenséga 85 / 2006 törvény szerinti meghatározása alapján az adós vagyonának azon állapota, amit a rendelkezésre álló pénzi javak elégtelensége jellemez a biztos, folyó és esedékes adósságokra nézve:

a) a fizetésképtelenség nyilvánvalónak tekinthető, amikor az adós, 90 határnap után, nem fizette ki az adósságát a hitelezőnek, a feltételezés relatív

b) a fizetésképtelenség iminens akkor, ha bizonyított, hogy az adós nem fogja tudni kifizetni az esedékes adósságait a lejárási dátumon rendelkezésre álló pénzi javakkal.

 

3. A fizetésképtelenségi jelentés értelmezése

A jelentésnek egyetlen szekciója van: A szakaszok listája a fizetésképtelenségre nézve olyan részletekkel mint a megnevezés, dátum, biróság, jelentés száma és ennek dátuma.

 

A jelentés ereményei a következők lehetnek

 Bejegyzések nélküli
Megjelenik ez az üzenet: "A ... CUI-al rendelkezőcég a Fizetésképtelenségi Jelentésben nem jelenik meg fizetésképtelennek".
 
Bejegyzésekkel
Megjelenik a lista a megtett lépésekkel

A fizetésképtelenség alatt álló cég nem képes megadni a folyó pénzügyi kötelezettségeit. Ebből az okból és a társult kockázat szempontjából, nem kellene szerződési kapcsolatot alakítania egy fizetésképtelenség alatt álló céggel sem.

Ha egy cég ellen megszűnik a fizetésképtelenségi eljárás és folytathatja tevékenységét, a jelentés utolsó bejegyzése megemlíti ""Az eljárás megszüntetésének határozata"" iratot és a határozat típusánál "Az eljárás megszüntetése és az előzőhelyzet visszaállítása" vagy "Az eljáráslezárás határozata és bírói határozat visszavonása a perindításra vonatkozóan".

4. Miben segít a fizetésképtelenségi jelentés

 
  • Jelzi, ha megkezdődött a fizetésképtelenségi per a vizsgált cégre.
     

    Abban az esetben, ha a fizetésképtelenségi per megkezdődött, a jelentésben jelen vannak fizetésképtelenségi eljárásban megtett lépések.

  • Jelzi, hogyha a fizetésképtelenségi per véget ért vagy nem.
     

    Ajánljuk, hogy ez a jelentés elemezve legyen az eljárási lépések szempontjából. Fennáll a lehetőség, hogy a cég már nem fizetésképtelen.

Ugyanakkor ajánljuk a következőjelentéseket egy cég pénzügyi adatainak minél jobb értelmezésére:
A Cég Adatai - CégJegyz - a legfrisseb információk a cégről, beleértve az elérhetőségeit és a részvényeseit.
Résztvevőrészvényesek - azokat a cégeket mutatja be, ahol a cég részvényeseinek és ügyvezetőinek vannak részvényei.

5. Hogyan kaphatja meg a Fizetésképtelenségi Jelentést

 
Bérlet:
 
Vegyen bérletet az oldalról RisCo jelentési bérletek. Un abonament cuprinde un anumit numar de Credite RisCo care va permit sa efectuati rapoartele pe care le doriti. Creditele RisCo sunt valabile 12 luni de la data achizitionarii. Ügyfél számlája ami a bérlet megvételével egyszerre nyílik meg
Raport Buletin Insolventa