Mic ghid de infrangere a fricii pentru antreprenori

Mic ghid de infrangere a fricii pentru antreprenori

Antreprenoriatul este imprevizibil, pentru ca trebuie sa recunoastem: nu exista vreo garantie ca riscurile asumate vor da roade.

Dar daca ii permiti fricii sa devina un obstacol in fata pasiunii, intotdeauna vei simti ca lipseste ceva. Pentru a reusi ca antreprenor, trebuie sa inveti cum sa ataci fricile care ocupa spatiu in mintea ta.

Urmatoarele 6 frici sunt cele mai mari pentru antreprenori, iar noi iti prezentam solutiile:

1. Nu te simti inca pregatit

Adevarul este ca nu te vei simti niciodata pregatit. Sa nu crezi ca planetele se vor alinia deodata pentru a iti da impulsul necesar ca sa incepi sa iti urmezi visurile! Tot ce poti face este sa actionezi.

S-ar putea sa simti ca nu este momentul potrivit pentru a actiona. Insa se stie ca succesul este rezultatul actiunii, nu gandirii. Invata sa stapanesti arta timpului prezent, ca sa te asiguri ca te indrepti spre obtinerea obiectivelor tale. Chiar daca gresesti, este mai bine sa incerci decat sa visezi gandindu-te ce ar fi putut sa fie!

2. Oamenii te vor judeca pentru ca faci ceva diferit

Nu este treaba ta ce gandesc alti oameni despre tine. Cu siguranta, vor exista mereu oameni care nu te vor accepta sau te vor critica. Cel mai important este sa fii tu insuti si sa ai incredere in tine.

Cand lupti pentru ceea ce crezi, opiniile altora devin irelevante. Unii dintre cei mai influenti lideri, precumMartin Luther King Jr., Abraham Lincoln, Maica Tereza, s-au infruntat cu multa adversitate si, totusi, au reusit sa invinga.

Steve Jobs spunea: “Oamenii care sunt destul de nebuni sa creada ca vor schimba lumea sunt cei care vor si reusi”. Asuma-ti nebunia ca pe un har si vei vedea rezultatele!

3. “S-a facut deja”

S-ar putea sa fie o realitate, dar gandeste-te la asta: nu a fost facut de catre tine. Ceea ce ii separa pe lideri de ceilalti nu este originalitatea, ci autenticitatea.

Incearca sa aduci ceva nou in industria in care lucrezi si vei reusi sa ai succes si sa te diferentiezi de competitori.

Sigur ca multe lucruri s-au realizat deja, dar odata ce aduci viziunea si pasiunea ta in business, perspectivele jocului se schimba.

4. Nu cunosti destul pentru a incepe

Nu uita sa te autoeduci in mod constant.

Perfectionarea se construieste in timp, iar cariera este tot un soi de mestesug care se pastreaza si creste prin abilitati si rabdare.

Cat de dispus esti sa inveti mai multe in domeniul tau, mai ales din postura de antreprenor?

5. Iti este frica de esec

Cand iti urmezi visurile, vei intampina si momente dificile. Dar orice esec trebuie privit ca un feedback de imbunatatire a  muncii tale. Walt Disney si Michael Jordan nu au renuntat dupa primul esec!

Cele mai bune lectii de viata au, de fapt, la baza esecuri.

6. Nu ai idee cum sa faci tot ce iti doresti

Nu trebuie sa cunosti ruta exacta a destinatiei tale - trebuie doar sa ajungi acolo.

Actioneaza asupra lucrurilor care iti stau la indemana. Inspira-te din drumul si strategia antreprenorilor care au succes. Nu uita sa te inspiri de la cele mai mici detalii ale modului in care fac business.

Documenteaza-te asupra lucrurilor pe care nu le cunosti. Exista asistenti virtuali care te pot ajuta cu volumul de munca. Ii gasesti pe site-uri ca: upwork.comfiverr.com si  freelance.com.

Cu cat iti infrunti mai curand fricile, cu atat esti mai puternic in fata lor. Chiar daca antreprenoriatul este dificil si imprevizibil, asuma-ti riscuri si incearca mereu lucruri noi!

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter, sau LinkedIn!

Sursa: Success.com

Traducere: Diana Petroiu