4 recomandari de locuri de munca pentru cei care iubesc mancarea

4 recomandari de locuri de munca pentru cei care iubesc mancarea

Iubesti atat de mult mancarea incat iti incepi fiecare dimineata cu gandul la minunile gastronomice pe care le vei gusta in acea zi? Daca raspunsul este afirmativ, atunci trebuie sa stii ca esti un adevarat iubitor de mancare.

Tocmai din acest motiv, afla ca iti poti transforma pasiunea culinara intr-o afacere de succes. Alege din lista de mai jos unul dintre cele mai profitabile patru locuri de munca destinate in special pasionatilor de gastronomie.

 

1. Degustator de ciocolata

Ti-ai imaginat vreodata sa fi platit pentru a gusta zeci de sortimente de ciocolata chiar inainte ca publicul larg sa auda de existenta lor? Marile companii producatoare de ciocolata din intreaga lume anagajeaza degustatori pentru a se asigura ca produsele finale se ridica la inaltimea asteptarilor clientilor iubitori de ciocolata.

2. Tehnician in domeniul stiintelor alimentare

In cazul in care optezi pentru acest post, trebuie sa stii ca vei efectua teste standardizate calitative si cantitative pentru a determina proprietatile fizice sau chimice ale produselor alimentare sau ale bauturilor. Job-ul acesta nu are un grad de dificultate ridicat si poti fi angajat doar trecand niste probe teoretice. 

 

Citeste si  Top 5 locuri de munca care nu te vor stresa niciodata

 

3. Om de stiinta in sectorul alimentar 

Inca din liceu ai fost atras de chimie, biologie si inginerie? Atunci acest loc de munca este adevarata ta pasiune. Folosindu-te de cunostintele dobandite, vei studia principiile care stau la baza procesarii si deteriorarii alimentelor. De asemenea, vei determina care sunt cele mai bune modalitati de procesare, ambalare, conservare, depozitare si distribuire a produselor alimentare.

4. Bucatar sau ajutor de bucatar

Daca alegi sa devii bucatar sau ajutor de bucatar trebuie sa ai in vedere faptul ca vei interactiona in mod direct cu alimentele. Alaturi de echipa cu care lucrezi te vei implica in pregatirea si gatirea sortimentelor de mancare oferite de locatia unde ai ales sa activezi. De aceea, la acest job este necesar sa ai o pregatire extrem de bine pusa la punct.

Fie ca vrei sau nu, trebuie sa recunosti ca domeniul gastronomic este unul fascinant. A decide sa lucrezi cu alimentele este mai mult decat un loc de munca obisnuit, este un drum spre excelenta, unde utilul se impleteste cu placutul.

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!

Sursa: businessinsider.com

Traducere: Minodora Florescu