Aceasta este cartea care l-a inspirat cel mai mult in viata pe Bill Gates

Aceasta este cartea care l-a inspirat cel mai mult in viata pe Bill Gates
Foto: gatesnotes.com

Zilele trecute, Bill Gates a scris o serie de 15 tweet-uri in care le-a acordat absolventilor sfaturi legate de cariera. Acesta a sugerat domenii prospere de activitate (inteligenta artificiala, energie, biostiinte), a incurajat tinerii sa lupte impotriva lipsei de corectitudine si sa isi aleaga prieteni care sa ii inspire in viata personala si in cariera.

 

Cel mai interesant este faptul ca Bill Gates le-a dezvaluit tututor cartea care l-a inspirat cel mai mult in viata: “Ingerii mai buni ai firii noastre” sau “The Better Angels of Our Nature”.

 

Cartea este scrisa de Steven Pinker si pune problema daca esenta umana este buna sau rea. Conform spuselor lui Pinker, in ciuda preocuparii mass-media pentru crime, razboaie si terorism, lumea in care traim devine mai buna. Tocmai de aceea, autorul ne indeamna sa gandim pozitiv si sa avem speranta in umanitate.

 

Nu e deloc suprinzator faptul ca, dupa ce Gates a postat tweet-ul despre carteaThe Better Angels of Our Nature”, vanzarile au explodat, iar acum aceasta ocupa locul 2 in topul celor mai vandute carti de pe Amazon.

 

Asa ca, daca ai nevoie de o doza de inspiratie si de speranta pentru viitorul umanitatii, ia in calcul sfatul fondatorului Microsoft si citeste recomandarea sa. De asemenea, arunca o privire peste acest video cu Steven Pinker vorbind despre declinul violentei pentru TED Talk.

 

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter sau LinkedIn!

Sursa: INC Magazine

Traducere: Andrei Bobe

Friday, 19-May-2017
Autor: Peter Economy

 
 
 
 
Recomandari RisCo: