Cele mai bune tari pentru o cariera internationala

Cele mai bune tari pentru o cariera internationala

Iti doresti ca in noul an sa iesi din zona ta de confort si sa cresti profesional? O metoda infailibila este sa lucrezi si sa muncesti intr-o tara cu o cultura care este diferita de cea de acasa.

In acest sens, Banca HSBC a realizat un sondaj cu 27.000 de emigranti, din 100 de tari, ca sa determine care sunt cele mai bune locuri pentru a avea o cariera in strainatate.

Dintre cei care au participat la sondaj, 15% au specificat ca s-au mutat pentru ca angajatorul le-a cerut acest lucru, in timp ce 25% au afirmat ca s-au mutat pentru a isi imbunatati perspective profesionale, iar 37% isi doreau o noua provocare.

Deoarece oamenii aveau diferite prioritati legate de cariera, sondajul a examinat mai multe aspecte, printre care: salariul, balanta  dintre viata si job si modul in care fiecare tara respecta conceptul de “cultura companiei”.

 

Elvetia, in topul alegerilor emigrantilor

In urma sondajului, s-a ajuns la concluzia ca Elevetia a primit cel mai mare punctaj in ceea ce priveste potentialul legat de cariera. Bugetul mediu pentru emigranti, din Elvetia, este de 188, 275 $ in comparatie cu 97, 419 $ care este media la nivel global!

Un procent de 69% dintre emigrantii din Elvetia au afirmat ca si-au imbunatatit echilibrul intre viata persoanala si profesionala odata cu mutarea lor. In plus, 61% prefera cultura muncii din Elvetia in detrimentul oricarei alte tari.

In topul celor mai vanate 10 locuri pentru a iti creste cariera se mai afla si: Germania, Suedia, Emiratele Arabe, Norvegia, Singapore, Austria, Hong Kong, UK si Bahrain.

Ca si regiune, Orientul Mijlociu este, chipurile, cea mai buna cand vorbim de beneficiile oferite angajatilor. 91% dintre angajati primesc cel putin un beneficiu, in timp ce media la novel global este de 67%. Trei sferturi din emigrantii din Emiratele Arabe primesc beneficii legate de sanatate.

Mai bine de 60% dintre emigrantii din Singapore si Hong Kong sunt de acord ca aceste tari ofera mult potential pentru dezvoltarea profesionala a angajatilor, insa 50% dintre ei se plang si de un dezechilibru intre viata personala si job.

Pe de alta parte, emigrantii din Norvegia (87%) si Austria (71%) considera ca echilibrul intre viata personala si job este respectat corect de catre angajatori.

In timp ce Marea Britanie s-a clasat pe locul 18 in anul 2015, anul trecut a ajuns pe pozitia a noua in top. Participantii (64%) la sondajul realizat in UK au mentionat ca si-au dezvoltat skill-urile profesionale mult mai mult decat ar fi reusit acasa.

In momentul in care te gandesti la o schimbare care sa-ti impacteze evolutia profesionala, alegerea unui job in strainatate ar trebui sa se afle printre optiunile tale, avand in vedere si toate beneficiile ulterioare pe care le vei avea.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter, sau LinkedIn!

 

Sursa: Entrepreneur

Traducere: Diana Petroiu

Cauta in articole: