Epoca softurilor inteligente e aici. Cine si cat castiga de pe urma lor

Epoca softurilor inteligente e aici. Cine si cat castiga de pe urma lor

 A trecut demult vremea cand o companie isi inregistra vanzarile intr-un tabel de excel si taia chitante de vanzare. Acum si cel mai prapadit magazin alimentar are un sistem inteligent in care isi inregistreaza facturile și isi gestioneaza stocurile. Tehnologia le-a facut viata mai usoara companiilor din comert, iar solutiile IT au raspuns pentru orice problema pe care aceste companii o intampina.

La restaurant, ospatarul nu mai trebuie sa memoreze comanda sutelor de clienti zilnic, o introduce pe o tableta mobila si aceasta este imediat integrata intr-un sistem complicat, care face de toate, de la gestionarea comenzilor, la gestiunea stocurilor si pana la monitorizarea angajatilor. Pe acelasi principiu exista si la hotel un singur sistem care administreaza toate operatiunile care tin de activitatea acestuia, de la e-booking si receptie pana la monitorizare ospatari si cameriste.

Totul este automatizat si sincronizat intr-o perfecta armonie si vanzarile cresc de ambele parti, atat pentru companiile care dezvolta astfel de solutii inteligente de software, cat si pentru clientii acestora.

Iata cum aratau in 2018 situatiile financiare (cifra de afaceri si profit) pentru trei companii care activeaza in domeniul realizarii de soft la comanda!

 

Cine si cat castiga din softuri inteligente

 

 

BIT SOFT SRL (bit-soft.ro)

 

 

Fondata in 1994 de un tanar antreprenor roman cu experienta in domeniul hotelier, Bit Soft SRL a dezvoltat de-a lungul anilor solutii software pentru cele mai cunoscute hoteluri din Romania si, recent si-a dezvoltat afacerea si pe piata de spa si wellness din tara noastra. Compania ofera clientilor un sistem complet de gestiune hoteliera, vanzari si catering, solutii de e-booking, furnizand echipamentele hardware necesare (ex. imprimanta fiscala), mentenanta, suport tehnic si consultanta specializata pentru industria ospitalitatii.

Afacerile companiei merg ”din bine” inspre ”si mai bine” si chiar ”excelent”, inregistrand in fiecare an cresteri ale cifrei de afaceri si profitului. Chiar daca au fost fluctuatii de valoare de-a lungul timpului, cifra de afaceri a Bit Soft s-a imbunatatit considerabil, ajungand in 2018 sa fie 21,8 milioane de RON, cu 43% mai mare fata de anul anterior.

Pe acelasi principiu a functionat si profitul Bit Soft, inregistrandu-se oscilatii in plus sau in minus de la an la an, insa intotdeauna fiind valori pozitive. In 2018, compania a inregistrat una dintre cele mai mari valori ale profitului de la infiintarea sa, si anume 3,2 milioane de RON, cu 49% mai mult fata de anul precedent.

 

SC INTELLIGENT IT SRL (smartbill.ro)

 

 

Infiintata in 2006 in Sibiu, compania Intelligent IT SRL a conceput unul dintre cele mai utilizate softuri de facturare si gestiune de catre antreprenorii romani. Pe langa functiile simple precum administrarea facturilor si gestiunea stocurilor, softul are si alte aplicatii precum: diverse rapoarte, interfata de vanzare (POS), integrarea cu sistemul de contabilitate al expertilor contabili sau integrarea magazinelor online cu aplicatia pentru emiterea automata de documente si scaderea stocurilor.

De la infiintare si pana in prezent compania a crescut foarte frumos, a beneficiat de finantari externe, a investit, iar rezultatele au dat roade pentru ca situatia financiara s-a imbunatatit in fiecare an. Asadar, cresterea vanzarilor a fost constanta, compania inregistrand valori ale cifrei de afaceri din ce in ce mai mari, asa cum se arata in imaginea de mai jos. Anul 2018 a fost foarte productiv pentru SC Intelligent IT SRL, compania avand o cifra de afaceri record pentru activitatea sa de pana acum, si anume de 10,5 milioane de RON. Valoarea aceasta este cu 48% mai mare fata de cea obtinuta cu un an in urma.

In ceea ce priveste profitul, compania a avut fluctuatii de-a lungul anilor. A reusit sa se mentina pe plus in primii opt ani de la infiintare, iar 2014 a fost primul an in care Intelligent IT SRL a inregistrat o pierdere. In urmatorii doi ani (2015 si 2016) compania a revenit in forta, inregistrand din nou profit, ca mai apoi sa revina pe pierdere in 2017. Anul 2018 a fost unul bun pentru companie, aceasta inregistrand din nou o valoare a profitului pozitiva. Asadar, Intelligent IT SRL a terminat anul 2018 cu un profit de 237.486 RON si este hotarata sa se mentina pe aceasta linie pozitiva.

EXPRESSOFT TEHNOLOGY SRL (expressoft.eu)

 

 

Prezenta pe piata din Romania de peste 20 de ani, Expressoft Tehnologuy ofera solutii de software in special pentru industria HoReCa, insa se adreseaza si saloanelor de infrumusetare, industriei de retail, centrelor spa si de agrement. Aplicatiile oferite de Expressoft Tehnology sunt softuri de marcaj, gestiune, management si raportare, insa pe langa acestea compania ofera si echipamentul hardware necesare (sisteme POS, terminale de plata, case de marcat etc), precum si servici de instalare, configurare si training.

Ca urmare a dezvoltarii segmentului de HoReCa, cererea de softuri inteligente concepute sa creasca flexibilitatea restaurantelor si sa imbunatateasca experienta clientului a crescut si, prin urmare, au crescut si afacerile companiei Expressoft. Cifra de afaceri a companiei a crescut in timp, chiar daca a inregistrat anumite fluctuatii de-a lungul anilor. 2018 a fost anul in care afacerile companiei au explodat, aceasta inregistrand cea mai mare valoare a cifrei de afaceri de la infiintare, si anume aproximativ 7,7 milioane de RON. Valoarea este impresionanta pentru ca ea reprezinta o crestere de 61% fata de anul anterior.

In ceea ce priveste profitabilitatea, compania se poate mandri cu faptul ca nu a inregistrat pierderi in nici un an de la infiintare si pana in prezent. Chiar daca a avut oscilatii mai mici sau mai mari, valorile au fost intotdeauna pozitive. In 2018, valoarea profitului a fost de 604.023 RON, in crestere fata de ultimii ani, asa cum se observa in tabel.

Solutiile de softuri sunt din ce in ce mai cautate, iar tehnologia IT este din ce in ce mai performanta. Competitia de pe aceasta piata este acerba si doar cei mai inovativi vor putea face fata.

Te-ar putea interesa si: Top 10 domenii cu cele mai mari vanzari in 2018 - romanii, campioni la consum!

RisCo a realizat acest articol utilizand serviciul SellNet - Selectii Liste si Firme. Daca si tu lucrezi intr-o industrie competitiva si te intereseaza situatia primilor jucatori, urmareste articolele noastre sau foloseste serviciul recomandat de specialistii nostri.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter, sau LinkedIN