Sfaturi utile pentru sefii care nu isi respecta angajatii

Sfaturi utile pentru sefii care nu isi respecta angajatii

Sefii care nu isi respecta angajatii se intalnesc la toate locurile de munca si in toate mediile sociale. Mai mult decat atat, exista si sefi care se bucura atunci cand angajatii lor plang sau tremura de frica cand acestia le rostesc numele.

Specialistii in domeniu le dau insa o veste: din pacate, tot ce au facut a fost sa ii determine pe angajati sa munceasca mai putin, sa cheltuiasca mai multi bani pe personalul angajat si sa construiasca un mediu de lucru stresant.

Ca si anteprenor trebuie sa ai o anumita prestanta atunci cand te prezinti in fata angajatilor tai. Iar aceasta situatie nu se refera doar la tinuta sau atitudine, ci si la cuvintele si intonatia pe care alegi sa le folosesti in cadrul unei discutii. De aceea, in randurile de mai jos ti-am pregatit o lista cu cele mai utilizate opt fraze ale sefilor rai.

 

“Mi se pare sau in ultima vreme nu faci nimic bine?” – Chiar daca un angajat comite una sau mai multe greseli nu ii poti adresa aceasta fraza, fiindca este destul de jignitoare si il poti determina astfel sa isi piarda increderea in el.

“Aceasta sa fie ultima data cand...” - Aceasta amenintare subtila vizeaza direct angajatul, care trebuie sa lucreze de acum in colo de frica si nu de placere ca sa-si atinga obiectivele.

“Ai noroc ca lucrezi aici. In alte companii...” – In primul rand, ca sef al unei companii nu ai cum sa cunoasti politica de confidentialitate si a altor firme. In plus, daca consideri ca persoana careia te-ai adresat este norocoasa sa lucreze pentru tine trebuie sa ii spui acest lucru intr-un alt mod, nici decum ca o amenintare.

“De aceea te platesc” – Cu aceste cuvinte ii vei spune persoanei in cauza ca iti este sub proprietate si ca trebuie sa faca tot ce ii spui, dat fiind faptul ca tu ii oferi un salariu.

Citeste si  6 carti care te ajuta sa evoluezi in viata profesionala

“Trebuie sa reducem cheltuielile” – Chiar daca firma trece printr-o perioada dificila si trebuie sa anunti ca din cauza aceasta se vor intampla mici modificari, nu trebuie sa rostesti in niciun caz aceasta fraza. Si inca un aspect important: dupa anunt evita sa te prezinti in urmatoarea zi la birou cu haine noi sau conducand un ultim model de masina.

“Nu te platesc pentru a gandi, ci pentru a face” – Daca te consideri un sef autoritar le vei reaminti mereu angajatilor ca acestia sunt platiti din banii tai. Astfel, ei trebuie sa se supuna si sa puna in practica doar ceea ce le spui, nu si ceea ce scrie in fisa postului.

“Nu aduce la locul de munca problemele personale” – Si angajatii sunt oameni si dispun de suflete, amintiri, trairi si sentimente. Pentru a-ti castiga angajatii de partea ta trebuie sa fii receptiv la tot ce se intampla in jurul tau si daca poti sa ajuti, sa o faci fara a astepta o recompensa in schimb.

“Ai intarziat 10 minute” – Una este sa iti impulsionezi angajatii pentru a fi punctuali si alta inseamna sa devi un ceas uman care in final cearta pe toata lumea. Pentru a avea rezultate remarcabile, nu trebuie sa te uiti la timpul petrecut al unui angajat pe scaunul biroului, ci la rezultatele pe care acesta le obtine.

 

Cu toate aceste situatii te vei confrunta la inceputul carierei tale de anteprenor, dar faptul ca esti la inceputul carierei nu este deloc o scuza. Daca te vei transforma intr-un sef care nu stie sa isi construiasca o echipa de oameni motivati si dornici sa construiasca ceva impreuna cu tine, atunci nu vei face decat sa iti ruinezi singur inceputul carierei. Succesul unei afaceri depinde de capitalul uman.

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!

Sursa: entrepreneur.com

Traducere: Minodora Florescu