Un mindset orientat catre schimbare nu e suficient pentru a inova

Un mindset orientat catre schimbare nu e suficient pentru a inova

Cu totii stim cat de importanta este inovatia in business pentru succesul unei companii, insa cati dintre noi punem in aplicare cele mai bune metode si strategii de dezvoltare. Un mindset orientat catre schimbare nu e suficient pentru a inova, este nevoie de mult mai mult pentru a face schimbari importante.

Sunt foarte multe moduri prin care managerii de top aleg sa isi motiveze angajatii, sa creeze o cultura comuna si sa imbunatateasca stilul de munca. Inovatia in business este o necesitate, cum altfel ar putea fi realizat orice progres? Daca corporatiile mari precum Apple sau Microsoft nu ar fi pus accent pe inovatie, nu am fi avut astazi acces la telefoane si sisteme de operare de ultima generatie. Daca producatorii de masini nu ar fi pus accent pe inovatie, nu am fi avut astazi cele mai noi modele de masini. Inovatia este necesara in orice domeniu, fie ca vorbim de aparate electrocasnice, fie ca vorbim de gadget-uri, produse sau servicii pe care le folosim zi de zi.

De ce este esentiala inovatia in business?

Prin inovatie poti aduce un plus de valoare companiei si clientilor tai, iar acest lucru te va ajuta sa te faci remarcat. Vei reusi sa fii diferit fata de competitorii tai si sa dezvolti o noua cultura. Daca inovatia nu ar fi importanta, cum ai putea explica faptul ca foarte multe companii isi imbunatatesc constant produsele si serviciile? Si cum ai putea explica faptul ca unele companii reusesc sa atraga un numar tot mai mare de clienti si sa vanda mai mult?

Sa inovezi inseamna sa creezi produse si servicii care se potrivesc nevoilor clientilor tai sau care atrag noi clienti. Sa inovezi inseamna sa aduci mereu ceva nou, fie ca este vorba de un produs, un serviciu sau chiar o strategie de promovare. Sa inovezi inseamna sa te diferentiezi de toti ceilalti, iar in acelasi timp sa promovezi valorile companiei.

 

Cum sa pui accent pe inovatie

 

Sa ai un mindest orientat catre chimbare nu este suficient pentru a inova, ci trebuie sa aplici un set de reguli simple, care te vor ajuta sa iti cresti afacerea si sa te faci remarcat in mediul de business. Orice idee se poate transforma intr-o afacere de succes si orice decizie te poate ajuta sa fii mai aproape de obiectivele dorite.

De ce sa pui accent pe inovatie:

- cresti productivitatea companiei

- te faci remarcat in zona de business

- atragi mai multi clientilor

- reduci semnificativ unele costuri

- ajuti la dezvoltarea unei culturi

- creezi parteneriate de succesul

Cuvantul “inovatie” ii sperie pe unii directori de companii, in timp ce pentru altii reprezinta o noua provocare. Desi unele idei de succes pot lua nastere din senin, noi iti recomandam sa tii cont si de cateva sfaturi care te vor ajuta sa pui accent pe inovatie.

 

1. Incurajeaza comunicarea

 

Comunicarea este extrem de importanta in orice companie. Cu totii avem idei si putem sa le dezbatem in orice loc. Nu te rezuma la intalnirile organizate in sala de sedinte, poti sa organizezi oriunde si oricand o discutie interactiva. Cele mai bune idei iau nastere de la simple discutii, asa ca de ce nu pornesti din acest punct?

 

2. Permite-ti sa esuezi

 

Nimeni nu isi doreste sa esueze, insa, din pacate, nu toate lucrurile functioneaza asa cum ne dorim. Problema este ca foarte multi manageri de companii pun presiune pe angajati si sunt concentrati doar asupra rezultatului, nu asupra procesului in sine. Nu incerca sa faci totul perfect si nu te demoraliza cand lucrurile nu merg asa cum iti doresti. Permite-ti sa esuezi si incearca sa inveti ceva nou din fiecare situatie negativa cu care te confrunti.

 

3. Cunoaste-ti clientii si competitorii

 

 

Daca vrei sa pui accent pe inovatie, este important sa iti cunosti clientii si competitorii. Nu este suficient sa te dezvolti intr-un domeniu, ci trebuie sa stii ce sa aduci nou pe piata. Ce produse sunt cele mai bune, ce servicii sunt necesare si care sunt nevoile clientilor. Orice afacere de succes porneste cu un research.

Te intrebi cum poti afla toate informatiile in timp util? O solutie eficienta sunt sistemele de Business Intelligence care iti ofera acces la date financiare pentru domeniul de activitate care te intereseaza. De exemplu, pe RisCo.ro ai acces la cele mai avansate sisteme de analiza, interpretare si gestionare a datelor financiare si juridice.

 

4. Economiseste timp

 

Timpul este cea mai importanta resursa pe care o ai. Daca iti doresti sa lucrezi mai eficient si sa obtii rezultate mai bune, apeleaza la sisteme avansate de generare si analiza a informatiilor. Esti nevoit sa verifici constant companiile cu care colaborezi? Sistemele de monitorizare si alerte te vor ajuta sa fii informat in orice moment cu privire la schimbarile ce apar la clientii, colaboratorii si partenerii tai.

 

5. Investeste in echipa

 

O greseala pe care o fac foarte multi manageri este aceea ca nu investesc in echipa. Daca vrei sa pui accent pe inovatie si sa obtii rezultate considerabile, investe in echipa! Ofera-le angajatilor programe de training, acces la cursuri de specializare sau la cursuri de dezvoltare personala si profesionala. Cu cat te concentrezi mai mult asupra echipei, cu atat vei reusi sa creezi o cultura comuna si sa obtii rezultate mai bune. Nu uita ca si motivarea angajatilor este esentiala pentru cresterea si dezvoltarea companiei.

Te-ar putea interesa si: Progresul nu poate exista fara ca oamenii sa aiba aceleasi valori