Alibaba: Plata prin realitate virtuala

Alibaba: Plata prin realitate virtuala

Alibaba, considerat un fel de Amazon al Chinei, lucreaza la o noua procedura de plata care le va permite cumparatorilor sa efectueze plati cu ajutorul realitatii virtuale.

Serviciul se numeste VR Pay si le permite oamenilor sa selecteze produse din mall-uri virtuale. Acordul lor se traduce prin faptul ca privesc produsele si aproba dand din cap.

Ant Financial sustine serviciul, fiind si cel care se ocupa si de Alipay, cel mai mare procesor de efectuare a platilor, cu peste 450 de milioane de useri activi.

Lin Feng, cea care conduce proiectul a afirmat:“Este fost foarte plictisitor sa scoti ochelarii de realitate virtuala pentru a efectua plata”. Dar acum, serviciul lor permite sa nu apelezi niciodata la telefonul tau.

Poate parea ca daca aprobi din cap la un raft virtual te poti trezi in situatia de a cumpara multe lucruri pe care nu le vrei, dar exista o confirmare in timpul procesului.

La inceput. VR Pay cere sa verifice identitatea utilizatorului, care se poate realiza prin logari de pe conturi conexe sau de pe dispozitive care folosesc recunoastere vocala. Apoi este nevoie de o parola pentru a autentifica plata. Se poate realiza prin atingere, miscare de cap, sau prin faptul ca te uiti intr-un punct fix pentru mai mult de 1 secunda si jumatate.

VR Pay nu este prima modalitate inovativa de plata care provine de la Alibaba si alti retaileri, care sunt foarte atenti la trendurile din shopping-ul online. Tot Alibaba a introdus ca metoda de plata un serviciu care se numeste “cumpara cu un selfie”.

De asemenea, si Amazon lucreaza la un serviciu de plata care sa foloseasca selfie si ofera deja plata prin recunoastere vocala pe dispozitive Amazon Echo.Un alt exemplu este MasterCard care a facut parteneriat cu compania de dispozitive mobile Wearality pentru a lucra la shopping-ul pe parte de realitate virtuala si sistemul de plata.

Intrucat realitatea virtuala devine mai putin costisitoare si face incursiuni majore in spatiul consumatorului, ne putem astepta la cat mai multe aplicatii care se vor folosi tehnologia, in viitor.

 



Sursa: Digital Trends

Autor: Daven Mathies

Traducere: Diana Petroiu