Cégek fizetésképtelenségi jelentése

1. Mi a fizetésképtelenségi jelentés?

 

A fizetésképtelenségi jelentés megmutatja, hogyha megkezdődött a fizetésképtelenségi eljárás bármilyen romániai cégre. 

Abban az esetben, ha nincsennek bejegyzések, az adott cégre nem kezdődtek meg a fizetésképtelenségi eljárások vagy nincs fizetésképtelenségi helyzetben.

Abban az esetben, ha vannak bejegyzések, akkor az adott cég ellen elkezdődtek a fizetéskpételenségi procedúrák és a jelentés tartalmazza az eddig megtett lépéseket és az ehhez tartozó részéeteket.

A fizetésképtelenséga 85 / 2006 törvény szerinti meghatározása alapján az adós vagyonának azon állapota, amit a rendelkezésre álló pénzi javak elégtelensége jellemez a biztos, folyó és esedékes adósságokra nézve:

a) a fizetésképtelenség nyilvánvalónak tekinthető, amikor az adós, 90 határnap után, nem fizette ki az adósságát a hitelezőnek, a feltételezés relatív

b) a fizetésképtelenség iminens akkor, ha bizonyított, hogy az adós nem fogja tudni kifizetni az esedékes adósságait a lejárási dátumon rendelkezésre álló pénzi javakkal.

 

3. A fizetésképtelenségi jelentés értelmezése

A jelentésnek egyetlen szekciója van: A szakaszok listája a fizetésképtelenségre nézve olyan részletekkel mint a megnevezés, dátum, biróság, jelentés száma és ennek dátuma.

Buletinul Insolventei Fizetésképtelenségi jelentés
 

A jelentés ereményei a következők lehetnek

 Bejegyzések nélküli
Megjelenik ez az üzenet: "A ... CUI-al rendelkezőcég a Fizetésképtelenségi Jelentésben nem jelenik meg fizetésképtelennek".
 
Bejegyzésekkel
Megjelenik a lista a megtett lépésekkel

A fizetésképtelenség alatt álló cég nem képes megadni a folyó pénzügyi kötelezettségeit. Ebből az okból és a társult kockázat szempontjából, nem kellene szerződési kapcsolatot alakítania egy fizetésképtelenség alatt álló céggel sem.

Ha egy cég ellen megszűnik a fizetésképtelenségi eljárás és folytathatja tevékenységét, a jelentés utolsó bejegyzése megemlíti ""Az eljárás megszüntetésének határozata"" iratot és a határozat típusánál "Az eljárás megszüntetése és az előzőhelyzet visszaállítása" vagy "Az eljáráslezárás határozata és bírói határozat visszavonása a perindításra vonatkozóan".

4. Miben segít a fizetésképtelenségi jelentés

 
  • Jelzi, ha megkezdődött a fizetésképtelenségi per a vizsgált cégre.
     

    Abban az esetben, ha a fizetésképtelenségi per megkezdődött, a jelentésben jelen vannak fizetésképtelenségi eljárásban megtett lépések.

  • Jelzi, hogyha a fizetésképtelenségi per véget ért vagy nem.
     

    Ajánljuk, hogy ez a jelentés elemezve legyen az eljárási lépések szempontjából. Fennáll a lehetőség, hogy a cég már nem fizetésképtelen.

Ugyanakkor ajánljuk a következőjelentéseket egy cég pénzügyi adatainak minél jobb értelmezésére:
A Cég Adatai - CégJegyz - a legfrisseb információk a cégről, beleértve az elérhetőségeit és a részvényeseit.
Résztvevőrészvényesek - azokat a cégeket mutatja be, ahol a cég részvényeseinek és ügyvezetőinek vannak részvényei.

5. Hogyan kaphatja meg a Fizetésképtelenségi Jelentést

 
Bérlet:
 
Vegyen bérletet az oldalról RisCo jelentési bérletek. Az előfizetés bizonyos számú Risco Credits-ot tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a kívánt jelentések készítését. A RisCo hitelek a vásárlás napjától számított 12 hónapig érvényesek. Ügyfél számlája ami a bérlet megvételével egyszerre nyílik meg
Raport Buletin Insolventa