Marcile de bere preferate de romani. Top 5 producatori

Marcile de bere preferate de romani. Top 5 producatori

Aparuta in urma cu 6000 de ani, berea este o bautura alcoolica obtinuta doar din patru ingrediente: drojdie de bere, malt, hamei si apa. Fabricarea unei beri reusite este data de fiecare data de calitatea cerealelor si a hameiului, care uneori pot avea o calitate mai slaba si pot sa nu indeplineasca standardele impuse de productie.

Cu toate ca medicii recomanda un consum moderat de bere in limita a 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, potrivit unui studiu, romanii consuma acest produs sub standard. Tocmai din acest motiv Romania ocupa locul sapte la consumul de bere, in randul tarilor europene. Mai mult decat atat, daca in urma cu 13 ani, in Romania existau intre 50 si 60 de producatori de bere, in prezent mai sunt in jur de cinci.

Afla din topul RisCo care sunt preferintele romanilor atunci cand aleg sa consume bere si care sunt tendintele pietei anului 2017.

 

1. Ursus Breweries

Risco Star Index: 8.6

Ursus Breweries este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, el detinand trei fabrici in Brasov, Buzau si Timisoara si o mini-facilitate de productie in Cluj. Actualmente, compania apartine grupului japonez Asahi, care a preluat afacerile detinute de SABMiller in Europa Centrala si de Est.

Produsele cele mai renumite ale acestui producator de bere sunt: Ursus, Timisoreana, Ciucas, Stejar, Azuga, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Redd's si Pilsner Urquell.

 

 

2. Heineken Romania

Risco Star Index: 9.0

Berea Heineken a fost produsa pentru prima data de Gerard Adriaan Heineken cand, pe 15 februarie 1864, a cumparat fabrica de bere De Hooiberg din Olanda. Compania a intrat pe piata din Romania in anul 1998, sub numele de Brau Union, care in 2007 si-a schimbat denumirea in Heineken.

Compania are fabrici de bere la Miercurea Ciuc, Hateg, Constanta, Craiova si Targu Mures. Portofoliul de produse cu care brandul a facut istorie este compus din: Heineken, Zipfer, Edelweiss, Gösser, Schlossgold, Silva, Ciuc, Golden Brau, Bucegi, Gambrinus, Harghita si Hategana.

 

 

3. Bergenbier S.A

Risco Star Index: 7.6

Recunoscut ca fiind sponsorul oficial al echipei nationale de fotbal a Romaniei, Bergenbier S.A, parte a grupului Molson Coors este al treilea producator de bere la nivel mondial.

De asemenea, brandul este unul dintre cele mai puternice marci romanesti de bere si detine cel mai popular si longeviv slogan din istoria publicitatii romanesti: “Prietenii stiu de ce. Producatorul a intrat pe piata locala in 1994 si detine o fabrica de bere la Ploiesti. Produsele cu care brand-ul a facut istorie sunt: Bergenbier, Staropramen, Stella Artois, Beck's, Löwenbräu, Noroc, Leffe si Hoegaarden.

 

4. United Romanian Breweries Bereprod

Risco Star Index: 8.2

United Romanian Breweries Bereprod este o companie producatoare de bere din Romania, ce apartine grupului danez Carlsberg Breweries. Compania detine in portofoliul sau marcile: Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness si Kilkenny, dar si bauturile racoritoare Orangina si Granini. Mai mult decat atat, grupul Carlsberg sponzorizeaza UEFA Europa League si clubul F.C Liverpool.

5. Martens

Risco Star Index: 7.0

Fabrica de bere din Galati a fost fondata in anul 1978, iar timp de doua decenii a fost inregistrata sub marca SC Malt Bere SA. In anul 1998 Martens Brouwerij a preluat pachetul majoritar de actiuni al fabricii, societatea devenind astfel Martens SA Galati. Portofoliul de produse al companiei este compus din doua mari categorii: bere tip “lager”, berea obisnuita pe care o cunosc toti consumatorii si berile “speciale”.

Cele mai importante nume de bere “lager” din portofoliul companiei sunt: Anker, Senior Premium, Postavaru, Cozia, Negoiu, Steiner si Soveja. Mult mai interesant este segmentul berilor “speciale”, deoarece cuprinde mix-uri de bere alba belgiana cu diferite combinatii de sucuri din fructe.

 

Concluzii si tendinte 2017: Potrivit Asociatiei Berarii Romaniei se pare ca romanii inca prefera berea la pet, cu toate ca nu are acelasi gust ca cea de la doza sau draft, si asta din cauza cantitatii mari de produs vandut la un pret avantajos. De asemenea, piata berii din Romania a crescut cu 7%, depasind astfel 2 miliarde euro, desi cantitatea de bere consumata de romani a stagnat.

RisCo a realizat topul celor cinci producatori de bere din Romania, utilizand serviciul intern Liste si Selectii Firme.  Daca si tu lucrezi intr-o industrie competitiva si te intereseaza situatia primilor jucatori, urmareste articolele noastre sau foloseste serviciul recomandat de specialistii nostri.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!

Cauta in articole: