5 lucruri pe care le avem in comun cu geniile

5 lucruri pe care le avem in comun cu geniile
Foto: yourstory.com.

Crezi ca geniile sunt oameni de pe alta planeta? E posibil, dar nimeni nu a dovedit-o pana acum. Oare ce anume ii face geniali pe unii oameni?

Pana la urma, iata ca exista o groaza de asemenari intre genii si noi, indivizii obisnuiti. Ti-am pregatit 5 lucruri pe care cu totii (bine, aproape cu totii) le avem in comun cu geniile:

 

1. Au temeri si indoieli

La fel ca si noi, geniile au temeri si indoieli, indiferent de numarul premiilor pe care le primesc. La urmatoare creatie, ii va asteapta un nou val de incertitudini.

Vestea buna este ca, de fiecare data cand o temere se adevereste, nu ne mai afecteaza la intensitatea la care ne-am fi asteptat.

 

2. Sunt oameni normali

Geniile nu sunt vazute drept genii de catre oamenii din cercurile apropiate. Pana la momentul in care ti se acorda un titlu, toata lumea te va vedea ca pe un om normal.

 

3. Meritele nu le sunt intodeauna recunoscute

Suna familiar? Da, tuturor li se intampla, pana si celor mai rasariti dintre noi. Astazi vii cu o idee, ti se aproba, iar maine trebuie sa o iei de la capat pentru ca ceilalti sa o accepte pe urmatoarea. Nimic nu ne este garantat, oricat de buni am fi.

 

4. Au visuri copilaresti

Geniile au visuri care pot starni rasete in randul celorlalti. Exact precum in cazul unor copii, acestia simt nevoia sa exploreze si sa se joace cu “experimentele” pe care le fac.

 

5. Evolueaza treptat

Munca de creatie este acel gen de activitate care nu se termina niciodata. Tocmai de aceea, reusitele vin treptat si trebuie sa le stimulam neincetat pentru a-si pastra prezenta in viata noastra.

 

Avem multe lucruri in comun cu geniile, iar geniile au multe lucruri in comun cu noi; acestea au fost doar cateva.

Trebuie doar sa crezi in cauza ta si nu accepti limitarile despre care gurile rele incearca sa te atentioneze.

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter sau LinkedIn!

Sursa: Inc Magazine

Traducere: Andrei Bobe

Friday, 14-July-2017
Autor: Larry Robertson

 
 
 
 
Recomandari RisCo: