Cum iti pastrezi motivatia si entuziasmul: 4 trucuri dovedite stiintific

Cum iti pastrezi motivatia si entuziasmul: 4 trucuri dovedite stiintific
Foto: melissachartan.com

Nu e usor sa ramai motivat. Entuziasmul se pierde repede, energia scade cu fiecare ora si parca simti ca niciodata nu e momentul potrivit si ca niciodata nu esti gata sa incepi ce ti-ai propus. Cum ar fi daca ai afla ca exista 4 trucuri dovedite stiintific pe care, daca le respecti, vei invata sa mentii impulsul de care ai nevoie pentru a reusi?

Iata despre ce vorbim:

 

1. Propune-ti un lucru mic in fiecare zi

B. J. Fogg, cercetator la Stanford University, spune ca mai usor sa iti atingi scopul atunci cand iti propui lucruri rezonabile. Daca vrei sa ajungi la o forma fizica de invidiat, iti va fi greu sa incepi cu exercitii de o ora. Vei vedea fiecare sesiune de sport ca pe o povara, ca pe o sarcina pe care nu o poti duce la capat. Incepe cu 10-20 de minute, apoi avanseaza. Cand vei vedea ca poti face 20 de minute de sport, vei fi motivat si vei tinde catre mai mult in mod natural.

 

2. Celebreaza progresul

Cand progresezi incet, ai senzatia ca nu ajungi nicaieri. Cercetatorii de la Hardvard ne asigura ca, daca ne bucuram de micile realizari, devenim mai productivi si mai optimisti. Pentru a spori efectele pozitive, este bine sa ne recompensam. Sigur, asta nu inseamna ca, daca alergam 1 kilometru, putem celebra cu un bol de inghetata. In schimb, un masaj relaxant ar fi mult mai benefic.

 

3. Concentreaza-te pe partea plina a paharului

Progresul se poate masura prin cat am facut sau prin cat mai avem de facut. Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au descoperit ca oamenii sunt mult mai motivati atunci cand se concentreaza pe ce au reusit pana la momentul respectiv. De exemplu, daca ai pierdut 3 kilograme, dar mai ai 7 de dat jos, e mult mai benefic sa te bucuri ca ai reusit sa elimini 3 decat sa te ingrijorezi ca mai sunt inca 7.

 

4. Pastreaza o lista cu reusitele tale

Unele scoli folosesc programe prin care monitorizeaza progresul elevilor si le arata cat de mult au avansat in timp. Pastreaza o lista cu activitatile pe care le-ai indeplinit de-a lungul saptamanii si iti vei da seama cat de mult impact are acest lucru  asupra ta.

 

Totul tine de stiinta. Este nevoie de o "explozie" pentru a forma acea "reactie chimica" de care oamenii au nevoie pentru a prinde momentul de entuziasm si a profita din plin de el. Pastrarea motivatiei inseamna o lupta zilnica, dar daca urmezi acesti pasi, vei scoate tot ce e mai bun din munca ta.

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter sau LinkedIn!

Sursa: succes.com

 

Traducere: Andrei Bobe

Thursday, 18-May-2017
Autor: Mell Robins

Recomandari RisCo: