4 rezolutii pentru antreprenori, la inceput de 2017

4 rezolutii pentru antreprenori, la inceput de 2017
Foto: entreprenur,com

Acum ca sarbatorile sunt pe sfarsite si noul an este in plina desfasurare, este timpul sa ne intoarcem la munca plini de energie, cu idei noi si creative care sa creasca organizatia.

Indiferent de marimea firmei tale, fie ca esti B2B sau B2C, si de industria in care lucrezi, exista 4 lucruri pe care le poti face pentru a creste profitul in urmatoarele 365 de zile:

1. Realizeaza un plan de 100 de zile

Inca din 1930 cand Franklin Roosevelt a initiat aceasta idee pentru a isi mentine eficienta in Biroul Oval, planul de 100 de zile a devenit o traditie pentru noii presedinti americani. Planul presupune obiective realizabile pe termen scurt care adera la viziunea pe termen lung a Presedintelui pentru tara. Antreprenorii ar trebuie sa scrie planurile lor de 100 de zile ca schite pentru a creste productivitatea si profitabilitatea organizatiei.

Un astfel de plan presupune 100 de task-uri si inseamna ca detinatorii de afaceri sa ia in considerare pasii si resursele necesare pentru a le pune apoi in practica. In timp ce obiectivele de termen lung necesita viziune si o gandire mai elaborata, planul cu 100 de task-uri este creat pentru urmarirea obiectivelor simple, ce pot fi obtinute chiar de la inceput de an. Dupa ce se termina planul, antreprenorii vor sti daca trebuie sa sarbatoreasca sau sa isi recalibreze eforturile.

2. Fa-ti ordine

Fie ca vrei sa te pui la curent cu feng shui-ul pentru birou sau doar sa faci o curatenie pentru a iti organiza mai bine munca, o astfel de actiune este foarte utila.  O curatenie generala ii va ajuta si pe angajati, care vor lucra mai eficient. In plus, biroul va fi un loc mai curat, simplificat si va capata un look profesionist.

3. Da afara persoana pe care ai vrut sa o concediezi

Angajatii slabi sunt un adevarat pericol pentru companie. Daca nu te-a lasat inima sa iei o decizie in aceasta privinta, pentru ca au fost sarbatorile de iarna, este momentul sa regandesti structura echipelor care nu functioneaza.

Costurile pe care firma ta le va suporta, din cauza productivitatii reduse, a moralului scazut in randul angajatilor, a relatiilor slabe cu clientii, si a lipsei de profit, pot ajunge la sume de 190.000 de dolari pe an. Tu decizi daca te ocupi sau nu de situatie, atat cat iti mai permite timpul!

4. Creste substantial

Prima saptamana a anului este perfecta pentru a ridica pretul produselor si serviciilor tale. Multe afaceri mai micute incearca sa scada preturile, pentru a ramane in competitie, dar asta este o greseala. In schimb, trece in revista calendarul promotiilor tale si noteaza-ti cand este cel mai bun moment de a schimba “curba” preturilor pentru a obtine profit si a castiga atentia clientelei tale!

Antreprenorii care au destula disciplina pentru a urma acesti patru pasi se vor bucura de un “restart” profitabil in luna ianuarie. In acelasi timp, isi vor motiva echipele cu o doza de inspiratie mai mult decat benefica pentru cresterea organizatiei!

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter, sau LinkedIn!

 

Sursa: Entrepreneur

Traducere: Diana Petroiu

Tuesday, 03-January-2017
Autor: Lyneir Richardson