40% dintre romani si-au propus sa isi schimbe locul de munca in 2020

40% dintre romani si-au propus sa isi schimbe locul de munca in 2020

40% dintre romani si-au propus sa isi schimbe locul de munca in 2020

Foto: Storyblocks.com

Potrivit ultimului studiu realizat de eJobs Romania, aproape 45% dintre romani si-au propus pentru acest an sa isi schimbe locul de munca, iar o treime dintre angajati spera sa obtina o marire de salariu.

In cadrul aceluiasi survey realizat de una dintre cele mai mari platforme de recrutare, 24% dintre romani au raspuns ca vor un job mai aproape de casa, iar 22% dintre ei trec pe lista scurta a dorintelor pentru acest an dezvoltarea profesionala.

Alte obiective profesionale mentionate sunt schimbarea domeniului de activitate, emigrarea sau lansarea in antreprenoriat.

Angajatii care intentioneaza sa isi pastreze locul de munca vor sa elimine orele peste program si sa fie implicati in proiecte mai mari.

2 din 10 romani si-au propus sa isi imbunatateasca relatia cu colegii de echipa si cu managerul direct.

“De la an la an, observam ca angajatii stiu din ce in ce mai bine ce vor, dar si care sunt metodele prin care pot sa ajunga mai repede la obiectivele lor. Iar asta se intampla nu doar in cazul specialistilor si angajatilor cu experienta mai mare, ci chiar si in cazul celor aflati la inceput de drum profesional, adica al tinerilor”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Doar o persoana din 10 crede ca salariul sau va creste anul acesta cu 50 la suta, in vreme ce majoritatea se asteapta la mici ajustari salariale, in functie de inflatie sau majorari cu cel mult 20 la suta.

”Cand spun asta, romanii de gandesc, evident, si la ce se va intampla cu salariile lor. Astfel, 62% dintre participantii la studiu cred ca in 2020 vor primi o majorare salariala. Un sfert dintre acestia estimeaza ca in noul an vor castiga cu 10%-20% mai mult decat in 2019, 14% se asteapta la majorari ajustate cu inflatia, cuprinse intre 5% si 10%, iar 18% spera la un salariu net mai mare cu 20%-25% in 2020. Doar 1 din 10 respondenti cred ca salariile lor vor creste cu peste 50%, iar 7,6% sunt multumiti de salariile lor actuale si nu planuiesc sa ceara o marire”, explica Bogdan Badea.

De altfel, principala nemultumire a angajatilor romani in ceea ce priveste anul trecut, se refera la faptul ca nu au obtinut o marire salariala.

Studiul a fost realizat in perioada 1-27 decembrie 2019, pe un esantion de 1.120 de repondenti.

Thursday, 09-January-2020
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: