5 lucruri pe care trebuie sa le știi despre o casa inainte de a o cumpara

5 lucruri pe care trebuie sa le știi despre o casa inainte de a o cumpara
Foto: Machteam

Apartament sau casă? Cifrele arată că din ce în ce mai mulți români sunt interesați de achiziția de case, avantajele fiind evidente, în timp ce prețurile sunt comparabile.

Alegerea unei case nu este, însă o misiune ușoară. Trebuie să iei în calcul o serie de criterii pentru a te asigura că faci, într-adevăr, o investiție bună și durabilă.

Iată un top 5 al celor mai importante criterii de care ar trebui să ții cont atunci când evaluezi oferta de pe piața imobiliară pentru case:

      1. Amplasarea

Asigură-te că alegi o casă care este localizată într-o zonă liniștită, departe de agitația orașului dar cu drumuri de acces bune și rapide și/sau acces la mijloace de transport în comun. Proximitatea față de locul tău de muncă este, de asemenea, un aspect foarte important - calculează, așadar, timpul mediu pe care urmează să-l petreci zilnic în trafic. Un exemplu bun pentru alegerea unei locuințe este chiar ansamblul rezidențial CATTED, București - aflat la doar 2 km distanță de stația de metrou Pipera și zona de business Dimitrie Pompeiu – Barbu Văcărescu – Băneasa.

      2. Securitatea complexului/cartierului

Un confort suplimentar pentru tine ți-l poate oferi un complex închis unde se asigură și serviciu de securitate atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții. Aceste tipuri de cartiere selecte sunt foarte căutate la ora actuală încă din faza de construcție. La Catted, de exemplu, cererile pentru contractarea caselor sunt aproape finalizate - doar două tipuri de vile mai sunt disponibile în acest cartier privat din Băneasa.

      3. Locurile de parcare

Mașina a devenit un mijloc de deplasare indispensabil în zilele noastre, în timp ce locurile de parcare reprezintă o problemă din ce în ce mai serioasă. Este important să verifici dacă oferta imobiliară pe care intenționezi să o selectezi are incluse locuri de parcare (două, de obicei).

      4. Facilitățile zonei

O ofertă bună trebuie să vină la pachet cu o serie de facilități care îți vor ușura viața și îți vor asigura un plus de confort. Dezvoltatorii de top includ în oferta lor, la ora actuală: parcuri și locuri de joacă pentru copii, piscină și săli de fitness, etc.

     6. Spațiul adaptat nevoilor tale

De ce tip de spațiu are nevoie familia ta? De la suprafața efectivă, până la compartimentare, fiecare aspect legat de spațiul locuibil este important de evaluat. Acesta trebuie să răspundă nevoilor, așteptărilor și stilului tău de viață, simultan.

 

Thursday, 10-August-2017
Autor: RisCo