9 lectii de viata de la noua milionari

9 lectii de viata de la noua milionari
Foto: success.com

Cand am inceput sa intervievez lideri din business pentru podcast-ul meu, “The Inbox Inspiration”, nu constientizam ce impact o sa aiba asupra mea.

A fost o incredibila oportunitate de a discuta cu cateva zeci de oameni, care sunt o reala sursa de inspiratie. In timpul discutiilor noastre, am avut acces la secretele si sfaturile unor milionari de succes. Urmatoarele 9 lectii i-au ajutat sa obtina succesul de care se bucura astazi:

1. Esti suma celor cinci persoane cu care petreci cel mai mult timp

Mama obisnuita sa spuna: “Spune-mi cine iti sunt prietenii si iti voi spune cine esti”. Este mai mult decat adevarat, pentru ca milionarii se inconjoara de alti milionari. Daca chiar suntem suma persoanelor cu care petrecem timp, atunci este important sa petrecem timp cu persoanele potrivite.

Vei observa ca oamenii de succes fac intotdeauna networking cu ceilalti, la conferinte si evenimente, si se implica in grupuri mastermind.

2. Banii in sine nu te vor face fericit

Sigur ca banii iti cumpara libertatea de a face lucrurile care te fac fericit. Insa adevarata fericire vine din umplerea timpului cu pasiunile tale.

Am intalnit oameni foarte bogati care sunt incredibil de nefericiti si oameni saraci care traiesc in tari din lumea a treia si sunt fericiti. Ideea este ca poti sa fii fericit in prezent, indiferent daca ai 20$ sau 20 de milioane$.

Cum faci acest lucru? Prin recunostinta pentru lucrurile pe care le ai in prezent si prin simpla bucurie de a trai.

3. “Nu este vorba de obiectiv. Este vorba de faptul ca devii genul de persoana care poate obtine un obiectiv.”

Cred ca marele Tony Robbins stie ce vorbeste. Multi milionari iti vor spune ca nu este atat de important sa faci avere, cat sa cresti ca persoana si sa cladesti o afacere profitabila. Pana la urma, calatoria este mai importanta decat destinatia. Odata ce ai ajuns unde iti doresti, intrebarea este "Ce urmeaza acum?" De aceea, este foarte important sa te bucuri de toate rezultatele obtinute.

4. Cauta-ti un mentor cu care sa evoluezi

Aproape orice persoana de succes iti va spune la un moment dat ca a avut un mentor in viata sa. Gaseste pe cineva pe care admiri, care a ajuns acolo unde vrei sa fii si tu, si cere-i sfaturi ca sa te ajute.

Cu ajutorul sfaturilor, vei primi cele mai bune ghidari in domeniu, te vei simti provocat si mai bine pregatit sa obtii succes.

5. Iubeste invatatul

Fiecare antreprenor si persoana de succes pe care am intalnit-o este o persoana care iubeste sa invete. Acel tip de om care intelege cat de important este sa cresti si sa fii mai bun in ceea ce faci!

De aceea, sunt motivati sa faca tot felul de cursuri, sa invete noi abilitati, sa creasca profesional, sa citeasca, si sa nu stagneze niciodata.

6. 2 sau 3 surse de venit sunt mai bune decat una

Millionarii stiu cum sa se foloseasca de resurse, ca sa iasa pe plus. Si aproape toti dintre ei au mai multe surse financiare: prin parteneriate, business angels, proprietati imobiliare.

Este bine sa diversifici sursele de venit, odata ce ai atins un anumit nivel de stabilitate.

7. Urasti sala? Schimba-ti atitudinea!

Aproape fiecare milionar pe care l-am intalnit mentine o rutina legata de sala. Fac parte din elite in business, cat si la sala.

Exista o corelatie intre depasirea limitelor fizice la sala si cele dintr-un business. Ambele sunt legate de putere si incredere, ajutate prin disciplina si angajament. Nu mai astepta si fa-ti un abonament la sala!

8. Citeste cat mai mult

Nu am intalnit oameni bogati care sa nu citeasca. Si nu vorbesc de carti ca Harry Potter sau Hunger Games. Ma refer la carti cu sfaturi practice, de dezvoltare profesionala si personala, carti ce te ajuta sa cresti un business.

Vrei sa ai succes? Citeste mult si des!

9. Scrie-ti experientele

Nu trebuie sa ai un blog pentru a fi milionar, dar nu ar strica! Multi oameni de succes au inceput sa faca si blogging.

Blogging-ul este un instrument puternic, pentru ca atunci cand iti documentezi calatoria si sursele de inspiratie, parcurgi un drum de dezvoltare personala. In plus, ai sansa de a castiga faima personala si a  propulsa numele afacerii tale in lume.

Daca nu te tenteaza blogging-ul, incearca sa scrii intr-un jurnal ideile care te motiveaza si planurile pentru viitor. Antreprenorul si autorul american Jim Rohn a spus-o cel mai bine: “Este o adevarata provocare sa fii un etern student al vietii, al viitorului, al propriului tau destin. Nu te increde in memoria ta. Cand auzi ceva valoros, noteaza-ti ideea Cand descoperi ceva interesant, scrie.”

Vei vedea in timp cate beneficii iti poate aduce increderea si disciplina depuse in scris.

Odata puse in practica, aceste noua idei, care provin de la noua milionari de succes, vor da roade si in viata ta.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter, sau LinkedIn!

 

Sursa: Success.com

Traducere: Diana Petroiu

Thursday, 05-January-2017
Autor: Jordan Fried