Ai profil de LinkedIn? Ce trebuie sa modifici acum!

Ai profil de LinkedIn? Ce trebuie sa modifici acum!

Nu toate drumurile duc la Roma. Cel putin nu in cazul carierei! Daca iti doresti sa faci schimbari importante in viata profesionala, este important sa stii ce drum sa urmezi. Sau macar sa ai habar ce trebuie sa faci pentru a-ti creste sansele de angajare. Daca ai un profil de LinkedIn, ai putea incepe de aici.

CV-urile trimise in format Word direct la departamentul de HR nu mai sunt la moda. Aceasta metoda de a aplica pentru un job nou este pe cale de disparitie, deoarece cele mai mari companii apeleaza la headhunters sau la recruteri cu experienta.

Potentialul unui angajat este vizibil de la prima vedere sau... de la prima vizualizare de profil. Din moment ce totul se muta in sectorul digital, este indicat sa fii cat mai bine pregatit.

Asadar, incepe prin a-ti imbunatati profilul de LinkedIn, deoarece foarte multe companii angajeaza si prin intermediul acestui canal.

Ce trebuie sa faci daca ai un profil de LinkedIn

Profilul tau de LinkedIn este precum o carte de vizita. El este cel mai bun tool pentru a te prezenta in cea mai buna lumina si pentru a pune in evidenta cele mai valoroase calitati si aptitudini pe care le ai. Este biletul tau catre un job mai bun sau, in timp, catre o activitate pe cont propriu.

Spune lumii cine esti. Sau arata cine esti, mai bine spus!

Profilele de LinkedIn care sunt insotite de o poza se bucura de cele mai multe vizualizari. Companiile isi doresc sa stie pe cine recruteaza, motiv pentru care poza trebuie sa te reprezinte in totalitate. Alege o poza tip portret sau o poza in care te afli intr-un mediu de business. Cu cat este mai clara, mai curata si mai profesionala poza, cu atat ai mai multe sanse sa iti cresti numarul de vizualizari.

Foarte importanta este si poza de background pe care o setezi pe LinkedIn, deoarece ea trebuie sa completeze poza de profil, iar impreuna sa creeze o imagine cat mai clara despre tine si personalitatea ta.

Fa un sumar al activitatii tale

Sumarul sau rezumatul este primul lucru pe care il citesc cei care iti viziteaza profilul de LinkedIn, motiv pentru care acesta trebuie sa fie in avantajul tau. Pune accent pe calitatile cele mai importante, pe rezultatele memorabile, pe skill-urile pe care le-ai dezvoltat de-a lungul timpului sau pe lucrurile la care te pricepi cel mai bine. Tot ce consideri ca este important si notabil este bine sa treci in aceasta sectiune.

Cere recomandari de la fosti colegi sau manageri

Recomandarile functioneaza intotdeauna. Au functionat si in urma cu multi ani, cand interviurile se desfasurau intr-un mod clasic, iar acestea functioneaza si acum. Recomandarile clasice, asa-numitele scrisori de intentie, au fost inlocuite de recomandarile din mediul online. Astfel, daca ai un profil de LinkedIn, cu siguranta ai auzit de termenul de "endorsement". Este vorba de acele garantari pe care alte persoane le fac cu privire la activitatea pe care o desfasori. Cu cat ai mai multe recomandari, cu atat iti cresti sansele de angajare.

Seteaza locatia (home-base city)

Companiile, in momentul in care recruteaza, isi doresc sa stie ce disponibilitate ai. Asadar, un job in alt oras nu va fi intotdeauna cea mai buna optiune. Relocarea implica foarte multe costuri si nu este eficienta mereu. Daca vrei sa apari in cat mai multe cautari pe LinkedIn si sa-ti maresti sansele de a gasi un job in orasul in care locuiesti, nu uita sa faci si aceste setari in cont.

Evidentiaza experientele care te recomanda cel mai mult

Un aspect foarte important este sa iti updatezi constant profilul de LinkedIn. Potrivit unor analize, persoanele care au actualul job trecut la profil au sanse mai mari sa apara in cautari decat persoanele care nu au trecute aceste informatii la experienta. Cu cat ai un profil mai actualizat, cu atat ai mai multe sanse sa atragi atentia in mediul profesional. Nu uita sa treci si ceea ce iti doresti. Daca ai optat pentru optiunea "disponibil pentru un nou job", poti sa selectezi ce domenii te-ar interesa.

Asadar, daca ai un profil de LinkedIn, nu uita ca este foarte important ca acesta sa fie actualizat. Acest lucru este important mai ales in momentul in care esti in cautarea unei noi oportunitati profesionale.

Te-ar putea interesa si: Numarul de angajati din Romania a crescut in 2018. TOP judete