Anticipeaza cursul BNR inainte de publicarea sa la ora 13

Anticipeaza cursul BNR inainte de publicarea sa la ora 13

Anticipeaza cursul BNR inainte de publicarea sa la ora 13

Foto: European Advertising

O curiozitate tot mai frecventa a celor mai multi cand vine vorba despre schimbarea banilor la casele dedicate se refera la valoarea pe care fiecare moneda o va avea in ziua urmatoare. Intentia este de a obtine o suma cat mai buna, respectiv de a pierde cat mai putin printr-un schimb valutar, de a nu simti diferentele. Astfel, cum poate fi anticipat cursul BNR inainte de publicarea sa la ora 13?

Raspunsul este unul neasteptat de logic si intuitiv – prin urmarirea cursului valutar online in timp real, interbancar. In functie de ce se modifica la cursul de schimb, ce influenteaza cresterile, respectiv descresterile acestuia?

  • Ce spun specialistii?

Pentru a intelege modul cum functioneaza tot, este necesar a intelege in primul rand ce reprezinta cursul de schimb. Ei bine, acesta se refera la o cotatie ce stabileste un raport intre monedele, respectiv valutele dintre doua tari. Influenta acestora este reprezentanta de o lista de factori. Dintre acestia amintim gradul de indatorare al tarii, situatia economica interna, riscul de tara, politica monetara, nivelul de importuri si exporturi, dar si evenimentele de la nivel global sau altii asemenea.

Despre cursul de schimb trebuie mentionat ca se identifica mai multe tipuri. Este vorba despre cel oficial si cel de piata. Cel dintai se stabileste de catre BNR, prin raportare la cerere si oferta, specifice valutelor de pe piata. Acesta se afiseaza la ora 13 in fiecare zi si are valabilitate pana in ziua urmatoare, la aceeasi ora.

Este ideal a urmari un curs valutar online pentru a fi in tema legat de cum variaza acesta, dupa evenimentele de la nivelul pietei valutare din respectiva zi, respectiv la intensitatea tranzactiilor pentru anumite valute.

Fiecare a avut de-a face la un moment dat cu o astfel de operatiune de schimb valutar. La unii asta impune natura activitatii pe care o desfasoara, la altii este vorba despre un concediu in strainatate, respectiv despre o plata online realizata catre un cont din afara tarii.

In general casele de schimb valutar afiseaza doua cursuri - cel mare si cel mic. Este valabil si in cazul casieriei din cadrul bancilor. Sunt denumirile cele mai populare folosite pentru a exprima respectivele valori.

Cand intentia este de a schimba o suma din EURO in RON, prima privire va fi asupra cursului mic. Atunci cand suma de bani va fi schimbata in EURO, interesul va viza cursul mare. Dupa cum este de asteptat, cu totii urmaresc cotatiile cele mai bune. Un aspect de care insa prea putini sunt constienti se refera la momentul cel mai potrivit pentru a cumpara sau a vinde. De asta depinde cat de avantajoasa va fi suma obtinuta.

Prea putini se axeaza pe anticiparea cursului valutar de la ora 13, iar asta rezulta ca actiunile acestora au la baza principiul actiunii imediate. Aleg sa nu stea pe ganduri pentru ca asa pare mai simplu si rapid. Cei care actioneaza inteligent insa au de castigat atat timp, cat si bani.

Cu siguranta vor manifesta interes vizavi de anticiparea cursului valutar cei care au de schimbat sume mari de bani, de genul zecilor de mii de EURO, in care orice diferenta poate fi simtitoare. Mai ales cei care au afaceri ce implica astfel de schimburi constant, respectiv care trec prin perioade mai dificile, se vor interesa legat de acest subiect.

Thursday, 20-December-2018
Autor: European Advertising