Apple Pay este disponibil in Romania. Ce banci sunt partenere

Apple Pay este disponibil in Romania. Ce banci sunt partenere
Foto: Pixabay.com

Apple Pay a fost lansat in Romania. Unul dintre cele mai asteptate servicii pentru utilizatorii din Romania este acum disponibil pe piata prin bancile partenere.

 

Compania Apple permite adaugarea cardurilor bancare in sistemul Apple Pay pentru cateva banci din Romania pentru plati direct de pe telefon.

 

Clientii bancilor partenere au luat cu asalt portofelul digital devenit activ astazi. Pana in acest moment, potrivit informatiilor furnizate de ING Romania si Banca Transilvania, numarul clientilor care s-au inrolat la acest serviciu depaseste 10.000.

 

ING Bank are 1,4 milioane de clienti, in timp ce Banca Transilvania are peste 3 milioane. Iar numarul acestora este in crestere.

 

Compania Apple a lansat in cursul noptii trecute sistemul de plati mobile inclusiv in tara noastra pentru toti utilizatorii de iPhone si iPadde. Lansarea in Romania a avut loc la aproape 3 luni de cand a fost facut anuntul pentru disponibilitatea serviciului.

 

Apple Pay este disponibil in Romania doar prin cateva banci partenere, iar serviciul poate fi configurat chiar in momentul de fata.

 

Banci partenere si servicii compatibile Apple Pay in Romania:

 

♦ ING Bank

♦ Banca Transilvania

♦ EdenRed

♦ Monese

♦ Orange Money

♦ Unicredit Bank

♦ Revolut

 

Cum functioneaza Apple Pay

 

 

Serviciul Apple Pay permite efectuarea platilor direct de pe telefonul mobil, fara sa fie necesar cardul fizic. Orice plata va putea fi efectuata cu telefonul la orice POS care accepta plati contactless. Plata se face din aplicatia Wallet (Portofel), unde se selecteaza cardul, iar dupa activare se poate apropia telefonul mobil de orice terminal de plata.

 

Cum adaugi un card in Apple Pay

 

1. Pornesti aplicatia Wallet (portofel)

2. Apesi pe butonul Add Card

3. Selectezi banca sau serviciul care a emis cardul (momentan sun disponibile doar cele din lista de mai sus)

4. Fie scanezi cardul folosind camera telefonului, fie introduci datele de pe card manual

5. Introduci codul de confirmare primit prin SMS pe numarul atasat cardului la banca

6. In cazul Revolut, este de ajuns sa intri in aplicatia Revolut si sa apesi butonul “Add to Apple Wallet”

 

Preocuparea privind securitatea datelor

 

Securitatea si confidentialitatea datelor se afla in centrul preocuparilor Apple Pay. Atunci cand este folosit un card de debit sau de credit cu Apple Pay, datele cardului nu sunt stocate pe dispozitive sau pe serverele Apple. In schimb, un numar specific dispozitivului este asociat si salvat intr-un format criptat in spatele unui cip securizat Secure Element pe dispozitiv. Fiecare tranzactie este autorizata cu un cod unic de securitate.

Wednesday, 26-June-2019
Autor: RisCo

Recomandari RisCo: