Aproape doua miliarde de euro acordati in actuala editie de Champions League

Aproape doua miliarde de euro acordati in actuala editie de Champions League

Aproape doua miliarde de euro acordati in actuala editie de Champions League

Foto: Tipzor Media

Ajunsa in faza semifinalelor, editia 2018/2019 a celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi, UEFA Champions League, beneficiaza de cel mai consistent fond de premiere din istorie, nu mai putin de 1.95 miliarde de euro fiind impartiti in acest sezon participantelor, in functie de performantele obtinute, se arata chiar pe site-ul oficial uefa.com.

UEFA incaseaza peste 3 miliarde de euro din publicitate in acest sezon

Desi uriasa, suma este doar o parte din cele 3.25 miliarde de euro pe care ar urma sa le incaseze forul fotbalistic european din publicitatea asociata celor doua competitii de top, UEFA Champions League 2018/19 si UEFA Europa League 2018/19, dar si din Supercupa UEFA. Din cele peste 3 miliarde de euro, 295 de milioane reprezinta cheltuielile necesare organizarii competitiilor , iar 227.5 milioane se indreapta catre fondul ,,solidarity payments’’- bani ce se duc catre cluburi ce antreneaza jucatori intre 12 si 21 de ani, odata ce acesti tineri devin jucatori profesionisti. Raman astfel aproximativ 2.73 miliarde de euro, din care un procent de 6.5% este pastrat de UEFA, iar 93.5% merg catre cluburile participante.

Cati bani primesc formatiile ce evolueaza in Liga Campionilor 2018/2019

Calificarea in grupele Champions League a insemnat pentru fiecare participanta in actuala editie o prima de 15.25 milioane de euro, cu 2.55 milioane mai mult decat in editia precedenta (2017/2018). Daca, pentru cluburi ce isi permit sa cumpere jucatori cu zeci sau chiar sute de milioane de euro, recompensa nu inseamna prea mult, pentru echipele romanesti sau cele din campionate la fel de modeste, cele peste 15 milioane de euro inseamna enorm. Facem o paranteza aici si ne amintim ca jucatorii Stelei Bucuresti, au primit in jur de 20 de mii de lei fiecare, pentru castigarea Cupei Campionilor Europeni in secolul trecut, mai precis pe 7 mai 1986.

In Grupe, cele 32 de formatii ce au reusit sa se califice, au primit cate 2.7 milioane de euro pentru fiecare victorie obtinuta si cate 900.000 de euro pentru fiecare rezultat de egalitate. Mai departe, cluburile ce se califica in fazele eliminatorii au primit sau urmeaza sa primeasca urmatoarele sume:

  • Cate 9.5 milioane de euro pentru optimi

  • Cate 10.5 milioane de euro pentru sferturi

  • Cate 12 milioane de euro pentru semifinale

  • Cate 15 milioane de euro pentru participarea in finala

  • 4 milioane de euro in plus pentru castigatoarea trofeului

FC Porto a adunat cei mai multi bani in grupe

Cei mai multi bani in faza grupelor (2018/2019) au fost castigati, nu de Barcelona, PSG, Manchester City, Real Madrid, Bayern Munchen sau Liverpool, ci de FC Porto, singura formatie ce a reusit sa castige 5 din cele 6 partide, remizand o singura data. In urma rezultatelor obtinute, ,,Dragonii’’, asa cum sunt porecliti fotbalistii lui FC Porto, au incasat 14.4 milioane de euro. La acesti bani s-au adaugat 9.5 milioane pentru calificarea in optimi plus inca 10.5 milioane pentru accederea in sferturi. Drumul portughezilor s-a oprit insa in sferturi, faza in care au fost eliminati de Liverpool, dupa 2-0 in Anglia si 1-4 in Portugalia. Nici nu prea avea cum sa fie altfel, Liverpool fiind in oferta agentiei de pariuri online Winmasters printre principalele favorite la titlul de Regina a Europei in actuala editie. Dupa rezultatele din sferturile UCL, Barcelona este favorita numarul 1, urmata de Liverpool, Tottenham si surpinzatoarea Ajax, echipa ce a reusit sa isi pastreze motivatia si entuziasmul la cele mai inalte cote, cel putin pana acum.

La polul opus, in ceea ce priveste recompensele financiare, s-a aflat in aceasta editie AEK Atena, singura echipa ce nu a obtinut nici un punct in faza grupelor, e drept avand in grupa 3 adversare de top: Bayern Munchen, Ajax si Benfica Lisabona.

Monday, 22-April-2019
Autor: Tipzor Media

Recomandari RisCo: