Atentie: Acestea sunt cele mai proaste momente sa renunti la job

Atentie: Acestea sunt cele mai proaste momente sa renunti la job

Indiferent care sunt nemultumirile pe care le ai legate de actualul job, nu putem spune ca exista un moment potrivit cand sa-ti dai demisia. Insa cu siguranta putem vorbi de cele mai proaste momente sa renunti la job.

Chiar daca zilele au devenit un adevarat infern la birou si iti doresti sa scapi cat mai repede acolo, totul se rezuma la timing (sincronizare). Iti doresti sa iei o decizie asumata, calculata si foarte bine informata.

Vrei sa pleci de la actualul job? Nu renunta de la o zi la alta, gandeste-te, analizeaza aceasta decizie si incearca sa descoperi cand ar fi cel mai potrivit moment sa pleci.

 

Cele mai proaste momente sa renunti la job

 

Asigura-te ca ai luat in considerare toate detaliile si ca aceasta decizie este in favoarea ta.

Iata, asadar, cand nu este bine sa iti dai demisia.

 

Te-ai certat cu managerul sau cu un coleg

 

Certurile la birou nu sunt iesite din comun. Ele pot sa aiba loc, mai ales atunci cand exista diferente foarte mari de opinie. Daca te afli intr-o situatie conflictuala cu managerul sau un coleg, incearca sa faci tot posibilul pentru a evita subiectele ce pot agrava situatia. Unele conflicte, daca sunt minore, pot trece odata cu timpul.

 

Nu ai o alta oferta de job

 

Sa iti dai demisia nu este cea mai bune optiune atunci cand nu ai alta oferta de job. Chiar daca sunt foarte multe locuri de munca disponibile, acest lucru nu iti ofera siguranta ca vei gasi usor un alt job. Mai mult decat atat, si perioadele in care cererea pentru specializare ta poate sa scada, ceea ce inseamna ca vei avea mai putine sanse sa te angajezi din nou.

 

Stii ca managerul intentioneaza sa te concedieze

 

Poate iti pare o miscare inteligenta sa renunti la o companie inainte sa renunte managerul la tine, insa in acelasi timp poti comite o greseala. Daca informatiile pe care le ai nu iti confirma banuielile, este recomandat sa amani o astfel de decizie. In plus, orice concediere vine la pachet cu un avertisment si o perioada de preaviz, timp in care poti sa cauti un alt loc de munca.

 

Nu ai un fond de economii

 

 

Sa-ti dai demisia poate fi destul de costisitor. In cazul in care nu ai cativa bani salvati, aceasta decizie ar putea sa nu fie cea mai buna. Tine cont si de faptul ca vei avea de platit unele facturi sau servicii, iar toate aceste cheltuieli se aduna si nu pot fi evitate.

 

Mai ai zile de concediu

 

Unul dintre cele mai proaste momente sa renunti la job este si acela in care mai ai zile de concediu. Nu ai decis ce iti doresti sa faci? Planifica-ti un concediu, timp in care te relaxezi sau iti cauti un alt loc de munca. In orice caz, foloseste toate resursele de care dispui si gandeste in avantajul tau.

 

Un membru al familiei are probleme de sanatate

 

Un job vine la pachet si cu unele beneficii medicale, motiv pentru care este important sa iei in calcul si acest detaliu. Daca un membru al familiei are probleme de sanatate, poate ca ar fi mai bine sa amani decizia de a renunta la job.

 

Sursa: thebalancecareers.com

Te-ar putea interesa si: Numarul de angajati din Romania a crescut in 2018. Top judete!