Bursele asiatice au atins cele mai mari cote din ultimii 19 luni

Bursele asiatice au atins cele mai mari cote din ultimii 19 luni

Bursele asiatice au atins cele mai mari cote din ultimii 19 luni

Foto: Pixabay.com

Bursele asiatice au urcat la maximele atinse ultima data in 19 luni in asteptarea semnarii acordului comercial partial dintre Statele Unite si China, transmite publicatia Reuters, citata de MEDIAFAX.

Indicele MSCI pentru actiunile din regiunea Asia-Pacific a crescut cu 0,55%, atingand cel mai ridicat nivel din iunie 2018.

Indicele sud-coreean Kospi a castigat 0,86% in timp ce referinta bursei de la Hong Kong, indicele Hang Seng, a crescut la 0,88%. Actiunile din Taiwan au urcat si ele cu 0,53 in prima sedinta, dupa ce presedintele Trump a fost reales sambata.

Actiunile chineze de pe continent au avut cel mai lent ritm de crestere luni, insa vineri a fost consemnata a sasea saptamana consecutiva de aprecieri, cea mai lunga perioada din primul trimestru al lui 2019 incoace.

Investitorii din China asteapta publicarea, in aceasta saptamana, a mai multor seturi de informatii relevante pentru pozitia economiei si o posibila relansare, dupa ce China a inregistrat in al treilea trimestru din 2019 cel mai incet ritm de crestere a economiei din ultimele trei decenii.

“Un context geopolitic mai calm si semnarea acordului initial intre Statele Unite si China sunt elemente favorabile pentru cresterea economica globala”, spune Joseph Capurso, analist forex la firma CBA.

Vineri urmeaza sa fie publicate in China date privind evolutia PIB in trimestrul al patrulea 2019 si pe intreg anul.

Pretul aurului se tranzactiona usor in scadere in jurul nivelului de 1.550 de dolari uncia, dupa ce a atins un maximum al ultimilor sapte ani de 1.610 dolari uncia pe fondul tensiunilor dintre SUA si Iran.

Te-ar putea interesa si: 2019, anul recordurilor pe piata auto din Romania!

Monday, 13-January-2020
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: