Care sunt beneficiile utilizarii unei solutii de HR Analytics in 2019?

Care sunt beneficiile utilizarii unei solutii de HR Analytics in 2019?
Foto: Machteam

Intr-un mediu de afaceri din ce in ce mai competitiv, utilizarea instrumentelor moderne de analiza a datelor – asa cum este o functionalitate de HR Analytics – poate face diferenta. O solutie de HR Analytics va ajuta departamentul de resurse umane sa ia decizii informate si rapide, bazate pe o analiza a datelor existente, pe care le va prelucra in mod flexibil, din diferite perspective.


Rezultatul? In primul rand, un departament HR mai performant si mai bine pregatit pentru viitor. Un instrument de business intelligence (BI) are o contributie semnificativa in prelucrarea datelor existente, ajutand la luarea de decizii bazate pe informatii de calitate. De exemplu, cu ajutorul unui instrument de analiza a datelor de tip HR Analytics, putem imbunatati sistemul de recrutare, ce va permite identificarea profilului potrivit de candidat pentru un anumit post sau a celor mai eficiente surse de recrutare, crescand calitatea procesului si conducand implicit la imbunatatirea ratei de retentie a personalului.


Tot solutia de analiza a datelor poate contribui la identificarea adevaratelor motive pentru care un angajat decide sa ramana intr-o organizatie sau sa o paraseasca.


Un alt rezultat al utilizarii unui sistem de business intelligence in cadrul departamentului de HR este o mai buna intelegere a companiei si progresului sau.


Intelegerea modului in care pot fi motivati angajatii va conduce la o reevaluare a strategiei de HR cu privire la trainingul angajatilor, managementul performantei sau alte politici de resurse umane. De asemenea, prin urmarirea datelor cheie din zona resurselor umane, companiile vor avea o imagine a evolutiei acestora in diverse perioade de timp, putand observa si corela schimbarile survenite si cauzele ce au condus la aceste schimbari.


Solutia de HR Analytics de la Sincron HR Software


Venind in intampinarea companiilor care doresc sa se diferentieze prin intelegerea mai profunda a datelor de HR, dar si a business-ului lor in general, Sincron HR Software propune clientilor sai unul dintre instrumentele de top de business intelligence disponibile la nivel mondial – Power BI de la Microsoft.


Aceasta functionalitate de HR Analytics este disponibila ca serviciu complementar oricarui modul de gestiune a proceselor de HR din aplicatia de resurse umane HR Sincron, fara costuri suplimentare pentru clientii companiei.


Ce beneficii ai utilizand solutia de HR Analytics?


1. Analizezi, monitorizezi si raportezi datele de HR intr-o maniera moderna, de actualitate, aliniindu-te la trendul global de utilizare a datelor ca instrumente de business. Un instrument profesionist de business intelligence iti da acces la insight-uri de business valoroase, ce iti pot oferi un avantaj fata de competitori.
2. Platforma functioneaza in cloud – iar tu ai flexibilitate maxima in accesarea datelor. Datele pot fi accesate oricand, de oriunde, de pe orice device conectat la internet.
3. Realizezi rapoarte dinamice, usor de transmis intre colegii de echipa sau catre alte persoane interesate. Rapoartele au si un design atent realizat, pentru a fi atractive din punct de vedere vizual.
4. Folosesti un instrument prietenos si intuitiv, care nu necesita training pentru utilizatori.
5. Functia de drag&drop iti ofera o mare libertate de customizare a rapoartelor HR.
6. Te asiguri ca respecti in permanenta legislatia cu privire la protectia datelor.


Pe scurt: vei dispune de un instrument intuitiv si usor de utilizat, care te va ajuta sa prelucrezi datele cu usurinta, sesizand tendintele si ramanand ancorat in realitate. Datele obtinute se transforma in rapoarte bine documentate, ce vor constitui baza viitoarelor decizii de business.

Monday, 10-June-2019
Autor: Machteam

Recomandari RisCo: