Care sunt tendințele în monitorizarea flotelor auto în 2020?

Care sunt tendințele în monitorizarea flotelor auto în 2020?

Care sunt tendințele în monitorizarea flotelor auto în 2020?

Foto: Machteam

Se preconizează ca industria auto se va confrunta cu schimbări destul de mari în următorii ani. Cu tendințe precum Hyperloop și vehicule autonome la orizont, este mai important ca niciodată ca managerii de flote să înțeleagă potențialul acestor schimbări majore, cum să le incorporeze în strategiile de monitorizare gps a flotei și cum să folosească în viitor un GPS auto.

În timp ce multe dintre aceste noi tehnologii par a fi în continuare din viitor, companiile se gândesc serios la investiții și formează strategii pentru a se asigura că aceste idei sunt puse în practică. Care sunt totuși modalitățile prin care gestionarea flotei va fi transformată în următorii ani? Cum se vor îmbunătății sistemele gps auto

Mașini inteligente

Automobilele de astăzi sunt mai mult decât un simplu motor și un conducător auto. Mașinile din ziua de azi sunt dotate cu tehnologie avansată. Ele au capacitatea sa calculeze și să proceseze date. Pot utiliza internetul și să partajeze date pentru a-și îmbunătății constant funcțiile. Avantajele încorporării tehnologiei inteligente în soft-ul mașinii sunt evidente. Dacă mașina nu ne permite să integram tehnologii, avem la dispoziție alternative precum sistemele GPS inteligente. Acestea ne pot arăta o mulțime de date precum locația vehiculului, starea acestuia sau anumite evenimente sau acțiuni desfășurate asupra mașini. În felul acesta, activitatea de monitorizare a flotei auto devine o activitate cu răspunsuri primite în timp real, sporind eficiența și productivitatea.

Vehicule autonome

Chiar dacă încă țin de domeniul viitorului în ceea ce privește rulajul pe șosele, vehiculele autonome sunt testate în toată lumea și sunt destul de aproape de lansarea comercială. Odată lansate, efectul imediat asupra peisajului transporturilor va fi considerabil. Care va fi impactul asupra soluțiilor de gestionare a flotei auto?

Automobilele vin cu sistemul de inteligență artificială integrat. Ele vor putea să analizele și să gestioneze independent datele. Acest lucru va avea ca efect efcientizarea activității de monitorizare auto. Acestea vor putea transmite date în timp real în legătură cu starea lor, vor puteasă își facă singure programare la service-ul auto sau vor putea să ajungă la destinație fără nici o intervenție umană și selectând cele mai bune rute. Cu tehnologia potrivită, rolul managerului flotei este pe cale să devină mult mai interesant.

Servicii de urmărire și sisteme telematice

Ideea de telematică și urmărire prin GPS nu este nouă. Cu toate acestea, 2020 va continua tendința de a aduce mai multă tehnologie în domeniul gestionării flotei auto.

În ultimii ani, cerința tot mai mare de a obține informații corecte și concrete în cel mai scurt timp, de a putea comunica mai bine cu conducătorul auto și cu diversele dispozitive existente în vehicul, a contribuit la efortul constant de a crea și implementa tehnologii din ce în ce mai performante.

Se prevede că în anul care vine, serviciile de telematică și urmărire vor deveni mai precise. Vor permite o întreținere mai bună a flotei auto, precizie în identificarea locațiilor sau în capacitatea de a da informații.

Securitatea cibernetică

Transportul rutier este într-o continuă dezvoltare. În ziua de azi avem sisteme capabile să ne transmita informații foarte importante precum datele de identificare ale conducătorului auto, destinașia mașinii, viteza de deplasare și chiar consumul de combustibil. Aceste date, la fel ca orice informație personală, pot deveni valoroase pentru hackeri. Soluția este crearea de sisteme foarte bine securizate pentru a evita orice fel de neplăceri iar implementarea lor este responsabilitatea managerilor de flote auto.

Anul 2020 promite să aducă îmbunătățiri în ceea ce priveste monitorizarea flotelor auto și o ușurintă mai mare în desfășurarea actitvității atât în birouri cât și pe șosele. Nouă ne revine sarcina de a utiliza toata această nouă tehnologie. Cu strategiile și cu serviciile de monitorizare potrivite, companiile de transport se pot asigura de continuitatea fără probleme a activității.

Friday, 06-December-2019
Autor: Machteam

Recomandari RisCo: