Cat de mult te preocupa salariul? Nu-ti sabota sansele la un venit mai mare!

Cat de mult te preocupa salariul? Nu-ti sabota sansele la un venit mai mare!

Cat de mult te preocupa salariul? Nu-ti sabota sansele la un venit mai mare!

Foto: RisCo

Salariul, daca nu esti la inceput de cariera, este unul dintre cele mai importante criterii in functie de care iti alegi noul job. Indiferent in ce domeniu lucrezi, este important ca veniturile lunare sa iti acopere cheltuielile. Si sa poti pune si cativa bani la fondul de economii. Insa lucrurile sunt complet diferite in realitate, iar cei mai multi angajati se multumesc cu oferta de salariu pe care o primesc la inceput. Si totusi… cat de mult te preocupa salariul?

 

Poate ca pana in acest moment nu ai analizat foarte mult sansele pe care le ai pentru a-ti mari veniturile sau poate ca nu te-a preocupat prea mult salariul. Cu toate acestea, salariul trebuie sa fie mai mult decat motivant. In plus, daca lucrezi foarte mult timp pe acelasi salariu, exista un risc foarte mare sa te plafonezi.

 

Vrei un salariu mai mare? In primul rand, este important sa afli cat mai multe informatii despre plafonul disponibil in compania in care lucrezi, apoi sa faci o comparatie intre salariul cel mai mic si salariul cel mai mare pentru postul pe care il ocupi. Odata ce ai stabilit ce nivel ai, poti sa iei decizii care te vor ajuta sa iti cresti veniturile.

 

Ce trebuie sa faci, daca te preocupa salariul

 

Afla ce salarii sunt pe piata

 

De regula, IT-istii si managerii sunt cei mai informati despre salariile din piata. Ei pot lua astfel decizii mult mai bune in momentul in care isi cauta un job nou si pot cere mult mai usor mai multi bani la interviul de angajare. Insa nu trebuie sa lucrezi in IT sau sa cauti un post de conducere pentru a te informa cu privire la salariile din piata. Aceasta regula este valabila pentru oricine. Indiferent in ce domeniu lucrezi, este foarte important sa analizezi foarte bine fiecare oferta. Nu te grabi sa inchei un contract si nu accepta sa accepti o suma derizorie.

 

Cauta posturi similare, cu salarii mai mari

 

Nu te limita doar la ce stii sa faci, poti in orice moment sa cauti posturi similare. Daca iti doresti sa faci o schimbare in cariera, un job nou este cu siguranta oportunitatea perfecta pentru a te dezvolta. Porneste de la sarcinile zilnice si programele in care lucrezi si cauta locuri de munca unde poti folosi mai mult de 50% din ce stii deja sa faci. Iti va fi mai usor sa lucrezi intr-un domeniu similar si sa inveti cateva metode noi de lucru. In plus, vei capata mai multa experienta si odata cu ea iti vei mari si sansele la un salariu mai mare.

 

 

 Analizeaza cat mai multe oferte

 

Foarte multi angajati isi doresc sa lucreze doar in companii mari, corporatii, insa acest lucru nu reprezinta mereu un avantaj. Daca vrei sa castigi mai multi bani, analizeaza cat mai multe oferte de munca. De exemplu, sunt foarte multe companii mai mici care pot sa ofere salarii destul de motivante. In plus, nu te gandi ca nu ai posibilitatea sa avansezi intr-o companie mai mica. Sansele ti le creezi pe masura ce capeti mai multa experienta. In plus, si negocierea salariului poate fi mult mai favorabila in momentul in care alegi o companie mai mica, nu o corporatie.

 

Investeste in tine

 

Vrei mai multi bani? Investeste in tine! Este una dintre cele mai importante reguli ale succesului, motiv pentru care nu ai nicio scuza sa pierzi timpul. Indiferent in ce companie lucrezi, ce post ocupi si ce salariu ai, intotdeauna trebuie sa investesti in tine. Cu cat ai mai multa experienta si stii mai multe lucruri, cu atat poti castiga mai multi bani. Ce poti sa faci? In functie de domeniul de activitate, poti sa urmezi diferite cursuri, sa faci voluntariat, sa inveti o limba straina, sa participi la evenimente de business sau la evenimente de networking, sa te documentezi si sa inveti mereu noi programe care te vor ajuta sa lucrezi mai eficient.

 

Te-ar putea interesa si: Emotii pentru un job nou? Cum sa te adaptezi la noul loc de munca

 

Wednesday, 10-July-2019
Autor: RisCo

Recomandari RisCo: