Cati bani castiga cei mai in voga youtuberi

Cati bani castiga cei mai in voga youtuberi

♦ Succesul unui youtuber incepe de la 1 milion de subscriberi

♦ Canalele de gaming-ul, muzica si cele pentru copii aduc cel mai mare profit

♦ Clasamentul celor mai bogati youtuberi include un copil de 7 ani, un model travestit si mai multi gameri. In Romania, canalele de muzica, cantecele de gradinita, o fata care face slime, o cantareata si un gamer au cei mai multi subscriberi

Mai sunt inca multe persoane care sunt sceptice in privinta faptului ca se pot face bani din postarile pe YouTube. Nimic mai gresit! Se poate castiga de la ”bine”, la ”din ce in ce mai bine” si pana la ”excelent”. Sunt intr-adevar multe povesti de succes ale unor persoane (majoritatea tineri, pana in 30 de ani) care au castigat bani frumosi din canalele lor de YouTube facand aparent nimic, doar postand filmulete pe diverse subiecte.

 

Cum poti castiga bani cu YouTube

 

Totusi, banii nu vin din momentul in care ai deschis un canal pe YouTube si nu vin oricum. Trebuie sa postezi continut de calitate, care sa atraga vizitatori zilnic si mai ales, subscriberi. De-abia dupa ce ai atras suficienti vizitatori, poti incepe sa te gandesti sa-ti monetizezi traficul, doar ca nu e atat de usor precum pare. Este ca un job full-time si iti consuma mult timp si energie. Trebuie sa-ti gasesti nisa, sa creezi continut de calitate pe baza unor subiecte populare, sa inveti sa montezi video-uri interesante, sa incepi sa te promovezi si sa-ti creezi un brand si o comunitate.

Printre cele mai cunoscute modalitati prin care youtuberii castiga bani sunt reclamele platite Google AdSense, marketing afiliat sau vanzare de produse (cani, tricouri etc), insa doar cei care au multi subscriberi si vizualizari au sanse sa castige bani din youtube.

De exemplu, reclamele se platesc fie CPM (cost la o mie de vizualizari), fie CPC (cost per clic, adica doar daca un vizitator face clic pe anunt). In realitate, doar un procent foarte mic din vizitatori vor face clic pe anunturile care apar la videoclipuri si, chiar si reclamele CPM din video necesita mai mult decat o privire rapida. Pentru ca reclama sa fie contorizata pentru plata, e nevoie de o vizualizare de cel putin 30 de secunde (sau jumatate din anunt pentru un videoclip foarte scurt). Foarte multi oameni trec peste anuntul de la inceputul unui videoclip, scazand astfel sansa de plata, dar daca sunt multi vizitatori, exista o sansa mai mare sa se gaseasca cativa care sa urmareasca anunturile. In cazul in care youtuberul va reusi sa fie platit pentru anunturi, Google il va plati 68% din ceea ce plateste compania care-si face publicitate, adica intre 0.10$-0.30$ per anunt.

Traficul conteaza la fel de mult si pentru marketingul afiliat si alte metode de monetizare prin YouTube. Dupa ce youtuberul a atras suficienti subscriberi si este un mic influencer in comunitatea sa, incep sa vina (sau youtuberul poate cauta) diverse colaborari, cum ar fi companii care sa se promoveze prin intermediul canalului respectiv de YouTube. Youtuberul primeste produse ca sa faca review-uri sau, in cel mai bun scenariu, bani, ca sa promoveze anumite produse.

De obicei, de la 20.000-30.000 de subscriberi, youtuberul ar putea sa fie bagat in seama si poate sa incerce sa atraga mici colaborari. Totusi, numarul acesta de subscriberi este foarte mic pentru ca youtuberul sa fie considerat un influencer sau sa castige suficienti bani cat sa traiasca doar din asta. Va trebui sa munceasca sa ajunga la cel putin 100.000 de subscriberi ca sa inceapa sa castige un pic mai bine.

De-abia dupa ce un youtuber a ajuns la 1 milion de subscriberi, incepe sa aiba o viata un pic mai usoara si sa castige bine din asta. Dar daca un youtuber vrea cu adevarat sa tinteasca elita, atunci va trebui sa faca rost de80-100 de milioane de subscriberi in sus.

 

Bani YouTube: Ce postezi ca sa ai succes

 

 

E important sa-ti descoperi nisa si sa postezi subiecte populare pentru a fi urmarit de cat mai multe persoane. Conform InfluencerMarketing Hub, nisa cea mai valoroasa este cea de gaming. Canalele de muzica sunt si ele in top, iar celelalte domenii foarte cautate sunt: celebritati si viata mondena, stiri, topuri (in toate domeniile), retete de mancare, video-uri cu animale si video-uri pentru copii (review-uri de jucarii, cum se face un slime, etc).

 

Cati subscriberi au si cat castiga cei mai in voga youtuberi

 

Suma de bani obtinuta de pe YouTube depinde de calitatea videoclipurilor si de capacitatea youtuberului de a se face viral. In general, cat de mult se castiga efectiv depinde si de alti factori, printre care cei demografici (un youtuber care posteaza in engleza are sanse mai mari sa fie vazut de mai multe persoane), nisa videoclipului, tipul de anunturi afisate pe videoclip, cat de bine stie youtuberul sa-si pastreze audienta si numarul abonatilor canalului respectiv.

Socialblade.com este un site care arata diverse statistici referitoare la ce se intampla pe YouTube. Acolo poti urmari castigurile fiecarui youtuber, topuri pe diverse categorii sau pe tari. Asa am aflat ca youtuberul cu cei mai multi subscriberi din lume este Pewdiepie (102 milioane subscriberi), iar youtuberul cu cele mai multe vizualizari din lume pe video este Ryan’s World (34 de miliarde vizualizari).

In Romania, cei mai multi subscriberi ii inregistreaza canalul de muzica Cat Music -6 milioane de subscriberi. De altfel, muzica este preferata romanilor, in top aflandu-se INNA (5.6 milioane subscriberi), Roton Music (3.78 milioane), MediaPro (3.07 milioane), Nek Music (2.95 milioane) si Cantece Gradinita.ro (2.75 milioane). In top 10 subscriberi mai intra un gamer (Unknown - 3.31 milioane) si o fata care face slime (Izabeloi- 2.69 milioane).

In ceea ce priveste banii pe care-i castiga youtuberii, este dificil de contorizata suma exacta care sa includa reclamele AdSense, celelalte forma de monetizare ale youtube, dar si sponsorizarile sau alte surse de castig pe care le obtin youtuberii datorita popularitatii lor. Clasamentele se schimba nu doar de la an la an, ci de la luna la luna. Totusi, daca ne luam dupa SocialBlade, estimarile de castig din 2019 ale celor mai in voga youtuberi sunt (in functie de vizualizari si subscriberi, fara a lua in calcul alte castiguri):

  • Ryan’s World -in jur de 40 de milioane $

  • Pewdiepie – 12 milioane $

  • Dude Perfect – 10 milioane $

  • Markiplier – 8 milioane $

  • DanTDM – 6 milioane $

  • VanossGaming – 5 milioane $

  • JefreeStar – 2 milioane $

YouTube este o sansa extraordinara pentru toti cei care doresc sa faca bani pe internet. Totusi, nu este o sursa de castig usor, toti cei care sunt acum in top au in spate o experienta de cativa ani in spate. E nevoie de multa munca, talent si rabdare pentru a castiga bani din YouTube.

Te-ar putea interesa si: YouTube va sterge conturile care nu sunt viabile comercial