Ce este Business Intelligence si cum te ajuta sa fii cu un pas in fata

Ce este Business Intelligence si cum te ajuta sa fii cu un pas in fata
Foto: RisCo

Mediul de afaceri este tot mai competitiv, motiv pentru care ai nevoie de instrumente moderne pentru a inova si progresa. Nu mai sunt suficiente calculatoarele performante sau programele de lucru, deoarece afecerile sunt la alt nivel in momentul de fata. Iar in batalia pentru primul loc trebuie utilizate la maximum toate resursele.

Un sistem care te ajuta sa castigi timp si sa afli mult mai usor orice informatie ai nevoie este cu siguranta un sistem care te va ajuta sa te aliniezi marilor jucatori.

Conform definitiei data de Wikipedia, sistemele de Business Intelligence sunt “sisteme informatice de identificare, extragere si analizare a datelor disponibile intr-o companie, sisteme ale caror scop este de a oferi un suport real pentru luarea de decizii de business”.

 

De ce sa folosesti sisteme de Business Intelligence

 

Create pentru a eficientiza munca si pentru a economisi timp si resurse, sistemele de business intelligence sunt instrumente indispensabile pentru managerii de top, pentru companiile care seteaza trendurile in domeniile in care activeaza si pentru persoanele care lucreaza zilnic cu baze de date si au nevoie de eficienta.

Instrumentele inovative de Business Intelligence te ajuta sa analizezi tendintele, sa identifici oportunitatile si riscurile cu care se confrunta compania.

Deoarece au devenit foarte performante, sistemele de BI sunt utilizate zilnic. Iar acestea nu au fost create doar pentru departamentele de HR si contabilitate, ci pentru intreaga activitate pe care o desfasori in companie.

Desi sunt foarte performante, sistemele BI sunt intuitive si interactive, motiv pentru care nu ai nevoie de cunostinte specializate pentru a le utiliza, iar datele dorite sunt extrase prin cateva click-uri.

Daca lucrezi zilnic cu informatii financiare si juridice, ai nevoie sa afli mai multe informatii despre competitorii, clientii, furnizorii si partenerii tai, sistemele BI sunt cea mai buna alegere.

 

Avantajele sistemelor Business Intelligence

 

In primul rand, functionalitatea acestor sisteme iti permit sa iti orientezi business-ul catre clienti. Vei avea acces la indicatori masurabili si vei putea analiza in timp real datele dorite. Pe masura ce urmaresti colectarea de noi date sau actualizarea celor existente, sistemele BI te vor ajuta sa castigi timp si sa iei decizii mult mai usor.

In plus, analiza datelor financiare si non-financiare pe intervale lungi constituie in mod sigur un avantaj. Intr-o lume in care accentul este pus tot mai mult pe tehnologie, sistemele BI te ajuta sa progresezi, sa inovezi si sa imbunatatesti serviciile companiei.

 

Iata, asadar, ce avantaje su sistemele BI:

 

 

1. Reducerea timpului de luare a deciziilor – prin scaderea timpului de procesare si transformare a datelor in informatii, procesul decizional devine mult mai simplu. Informatiile transmise de sistemele BI sunt actuale si clare, astfel incat tu nu trebuie decat sa le interpretezi. De exemplu, sistemele BI disponibile pe www.risco.ro te ajuta sa analizezi cota de piata, cifra de afaceri, incidentele de plata, domeniile competitive, domeniile cu cele mai multe firme in insolventa, situatiile juridice ale altor firme si multe alte informatii care iti vor fi cu siguranta utile in luarea unor decizii importante.

 

2. Acces la informatii actualizate – asa cum am mentionat anterior, sistemele Business Intelligence iti permit accesul la informatii actualizate, pe care le poti analiza pentru a lua cele mai bune decizii pentru companie.

 

3. Set complet de rapoarte – indiferent in ce domeniu lucrezi, cu siguranta ai nevoie de un set de rapoarte. Si pentru ca este important sa stii in fiecare moment cu cine lucrezi, sistemele BI iti permit accesul la un set complet de rapoarte utile pentru afacerea ta.

 

4. Sisteme avansate de alerte si monitorizari – timpul este cea mai importanta resursa, iar firmele care pun la dispozitie sisteme Business Intelligence te ajuta sa castigi timp pentru afacerea ta. Vrei sa fii mereu informat cu privire la orice schimbare ce apare la clientii sau colaboratorii tai? Cu sistemele inovative oferite de RisCo scapi de griji si castigi timp!

 

5. Eviti firmele care nu sunt serioase – sa faci afaceri nu este deloc usor, iar clientii neseriosi nu sunt deloc poftiti in nicio companie. Daca vrei sa eviti firmele care nu isi platesc facturile la timp, care sunt in insolventa sau care au datorii la stat, poti sa afli toate aceste informatii in mai putin de un minut. Astfel, vei evita cu succes firmele care nu sunt serioase si vei avea mai mult timp pentru afacerea ta.

Te-ar putea interesa si: Oamenii de succes au descoperit secretul. Ce reguli trebuie sa urmezi!

Tuesday, 11-June-2019
Autor: RisCo

Recomandari RisCo: