Ce fac oamenii relaxati la birou si tu nu

Ce fac oamenii relaxati la birou si tu nu

Ce fac oamenii relaxati la birou si tu nu

Foto: RisCo

Traim intr-o lume agitata, in care totul este pe repede-inainte, iar timpul parca nu mai iarta nimic. Toata lumea este ocupata – insa exista cateva trucuri care pot transforma orice zi grea intr-o zi relaxata si, de ce nu, productiva!

Din fericire, utilizarea tehnologiei si prioritizarea sarcinilor de zi cu zi ne ajuta sa castigam mai mult timp si sa fim invingatori in lupta pentru obtinerea succesului. Si cu toate acestea, te intrebi cum reusesc alti oameni sa fie relaxati la birou, insa tu parca mai rau te agiti si te stresezi? Ei, bine, totul se rezuma la un set de reguli foarte simple, insa eficiente!

 

Ce fac oamenii relaxati la birou

 

Rezolva sarcinile importante

 

La fel ca oricare dintre noi, oamenii relaxati impart sarcinile in functie de nivelul de dificultate si de timpul pe care trebuie sa-l aloce pentru fiecare task in parte. Astfel, ei au o viziune asupra activitatii pe care vor sa o desfasoare si acorda importanta sarcinilor care nu pot fi amanate. Este o strategie eficienta, care ii ajuta sa scape rapid de neplaceri si sa fie mai relaxati pe masura ce fiecare zi de munca se apropie de final.

 

Elimina orice factor de stres

 

Lucrezi intr-un birou in care este foarte multa galagie, agitatie sau in care se asculta muzica la un nivel ridicat? Oamenii relaxati la birou elimina orice factor de stres, pentru ca aceasta tehnica ii ajuta sa se concentreze mai bine asupra sarcinilor pe care le au de facut. De exemplu, daca vrei sa elimini din zgomot, poti sa folosesti propriile casti pentru a asculta muzica preferata sau poti utiliza dopuri antifonice (protectii de urechi) pentru a reduce din zgomotul care iti distrage atentia.

 

 

Se odihnesc suficient

 

Somnul are un impact foarte mare asupra nivelului de concentrare si asupra productivitatii, iar oamenii relaxati stiu ca o zi eficienta de munca depinde in mare masura de orele pe care le atribuie odihnei. Daca si tu vrei sa ai zile mai relaxate si mai usoare la birou, nu uita ca, in primul rand, este important sa te odihnesti suficient inainte sa incepi o noua zi de munca.

 

Sunt organizati si au viziune

 

Este adevarat, poate ca oamenii relaxati creeaza impresia ca nu au un plan bine pus la punct, insa aceasta perceptie este complet eronata. Ei sunt organizati si au viziune, ceea ce inseamna ca stiu din timp ce trebuie sa faca si cum sa actioneze. Poate ca unele decizii pe care le iau nu par foarte inspirate la inceput, insa metodele lor sunt foarte eficiente si ii ajuta sa obtina rezultate foarte bune la job.

 

Nu isi aglomereaza Inbox-ul

 

Poate ca nu pare o regula foarte importanta, insa cu siguranta este una extrem de utila. Oamenii relaxati la birou nu isi aglomereaza Inbox-ul. Poate ca si tie ti se intampla sa primesti foarte multe mail-uri, unele mai importante si altele mai putin importante, si este destul de usor sa pierzi foarte mult timp cu ele. Oamenii relaxati marcheaza mail-urile importante si le aranjeaza astfel incat sa raspunda, pe rand, la cele care sunt cu adevarat urgente. Asadar, daca si tu vrei sa fii mai relaxat/a la birou, nu iti aglomera Inbox-ul cu mail-uri care nu ar trebui sa iti blocheze timpul.

Te-ar putea interesa si: Sedintele la birou - 5 moduri prin care pot fi transformate in proiecte de succes!

Wednesday, 03-April-2019
Autor: RisCo

Recomandari RisCo: