Ce faci in prima zi de munca la un job nou

Ce faci in prima zi de munca la un job nou
Foto: Storyblocks.com

Ai luat taurul de coarne si ai pornit pe un nou drum profesional in 2020? De la demisie pana in momentul in care incepi un job nou te pot incerca foarte multe sentimente. Poate ca te detasezi greu de vechiul colectiv, poate ca ai emotii pentru noul job sau poate ca incepi sa ai unele indoieli. Sa faci o schimbare majora nu este usor, insa in mod sigur este in favoarea ta, mai ales daca vei avea mai multe sanse sa evoluezi.

Dar ce faci cand te prezinti la noul job? Prima zi de munca poate fi infioratoare. Cu siguranta vei avea foarte multe intrebari, abia daca vei reusi sa retii numele tuturor colegilor noi si mai mult ca sigur nu te vei linisti decat in momentul in care te vei aseza la birou si vei vedea lista de sarcini.

Prima zi de munca poate fi obositoare din multe puncte de vedere, insa in acelasi timp vine cu foarte mult entuziasm, dorinta de cunoastere si motivatie.

Vei avea un nou loc in care vei putea pune in aplicare cunostintele pe care le ai si mai mult ca sigur vei avea o noua oportunitate in fata.

Ce faci in prima zi de munca

Ai ajuns in acest punct si nu mai poti da timpul inapoi. Esti in fata faptului implinit si este momentul sa pui in aplicare cunostintele sociale si profesionale pe care le ai.

Insa ce faci exact? Iata cateva sfaturi utile!

Vino cu “temele” facute

Este esential sa stii cateva informatii inainte sa te prezinti la noul job. Documenteaza-te despre activitatea firmei, prospecteaza zona in care se afla cladirea si cauta cea mai buna ruta pentru a merge la birou. Arunca un ochi si pe paginile de Social Media ale companiei si, daca cunosti pe cineva direct, adreseaza-i cateva intrebari de cunoastere. Poti sa te interesezi cu privire la cultura organizationala a firmei, la colectiv sau chiar la diferite activitati in care se implica firma. Cu cat stii mai multe informatii, cu atat iti va fi mai usor sa te acomodezi la noul job.

Relaxeaza-te

Sunt sanse destul de mari ca in prima zi sa primesti foarte multe informatii, ceea ce poate fi coplesitor. Politica difera de la o companie la alta. In timp ce unele companii ofera timp de acomodare in prima zi si isi intampina noii angajati doar cu cateva informatii esentiale, alte companii ofera lista completa de sarcini si deja programeaza trainingurile sau alte activitati importante. Indiferent de situatie, cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci este sa te relaxezi. Nu uita ca orice persoana are nevoie de timp pentru a se acomoda intr-un mediu nou de munca. Nu pune presiune asupra ta, incearca sa asimilezi cat mai multe informatii, insa nu te suprasolicita. Vei avea timp suficient sa iti desfasori noua activitate, important este sa te simti bine.

Noteaza lucrurile importante

Asa cum am mentionat anterior, sunt sanse foarte mari ca in prima zi sa primesti foarte multe informatii, motiv pentru care este recomandat sa ai asupra ta o agenda. Noteaza tot ceea ce trebuie sa retii, poate fi vorba de conturi, parole, instructiuni de folosire a unor programe sau chiar sarcini importante, pe care trebuie sa le faci zilnic. Daca faci asta, iti va fi mai usor sa retii toate informatiile si astfel procesul de acomodare se va desfasura mult mai usor.

Te-ar putea interesa si: Atentie - acestea sunt cele mai proaste momente sa renunti la job!

Wednesday, 22-January-2020
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: