Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara camere IP exterior

Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara camere IP exterior

Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara camere IP exterior

Foto: Machteam

 

Exista numeroase situatii cand avem nevoie de camere IP exterior. Interesul esential este sa ne securizam locuinta. Daca insa discutam despre companii, institutii, atunci situatia impune luarea unor masuri pentru siguranta oamenilor ce lucreaza sau tranziteaza respectivele locatii. Ne referim la camere supraveghere instalate in magazine, malluri, fabrici, autostrazi etc. Utilizarea unor camere IP exterior speciale, ce beneficiaza de anumite certificari de calitate si conformitate asigura performanta maxima, chiar daca pot fi vulnerabile in caz de socuri sau vbratii puternice sau sunt amplasate in spatii predispuse riscului de incendiu.

Camerele IP sunt camere de supraveghere de retea. Principalul rol pe care il indeplinesc este de a transmite semnal video si/sau audio in internet, prin LAN. Aceasta caracteristica faciliteaza vizualizarea in timp real, precum si inregistrarea imaginilor surprinse fie continuu, fie la detectia de miscare sau intr-un interval prestabilit. Un avantaj major este ca inregistrarile pot fi stocate la o alta locatie, nu este nevoie neaparat sa fie stocate in acelasi spatiu in care se afla si camerele de supraveghere.

O camera supraveghere IP include cateva componente de baza ce indeplinesc functiile importante ale acesteia. Printre acestea se numara senzorul de imagine, procesorul, lentila, iar in unele situatii memoria. Rolul procesorului este de a procesa imaginea, de a analiza fluxul video si de a permite accesul la functionalitatile de retea.

 

 

Spre deosebire de o camera supraveghere HD, ce necesita conectarea la un DVR pentru a putea fi accesata si folosita, o camera IP are inclusa propria adresa IP si poate fi vizualizata prin internet, direct, fara alte echipamente suplimentare. Este asemenea unui calculator in miniatura, cu functii importante pentru utilizator.

Camerele IP se impart in doua categorii: camere IP cablate si camere supraveghere wireless. Ambele variante prezinta functii similare, avand avantaje si dezavantaje. Conform aplicatiei pentru care aveti nevoie de camere IP de exterior va trebui sa optati pentru modelul potrivit. Camerele IP cablate necesita de cele mai multe ori personal calificat pentru instalare. Pentru punerea in functiune vor avea nevoie atat de alimentare, cat si de cablu suplimentar care sa transmita fluxul de date. Cablul de date reprezentat de cablu UTP sau cablu de retea, cum mai este cunoscut, se conecteaza de la camera catre router sau catre un switch sau catre un NVR, conform optiunii utilizatorului. Varianta cablata necesita munca suplimentara pentru ascunderea cablurilor atat cat este posibil.

Daca aveti cablurile deja trase prin pereti, atunci veti scapa de aspectul inestetic, insa daca acestea trebuie intinse prin exterior, vor trebui camuflate. Cu toate acestea, camerele IP de exterior cablate beneficiaza de rezolutii mult mai mari decat modelele wireless. Motivul este simplu, prin cablu nu se pierde semnalul si calitatea imaginii.

 

 

Pe de alta parte, o camera IP exterior poate fi solutia rapida pentru monitorizare eficienta. In primul rand nu exita cabluri, in afara de cel de alimentare. Sunt usor de montat, de configurat, flexibile in operare si utilizare.

In functie de dimensiunea zonei de monitorizat va fi nevoie de o camera IP exterior cu lentila fixa sau cu lentila varifocala. Camerele IP cu lentila fixa ofera un unghi fix de deschidere, ce nu poate fi reglat. Cele mai comune camere IP exterior au incorporata lentila de 3.6mm, facand posibila o buna focusare in imediata apropiere a camerei. Pentru distante mai mari este indicat sa folositi camere de supraveghere cu lentila varifocala, ce poate fi reglata in functie de necesitatea impusa de spatiu. Lentila varifocala este impartita la randul sau in alte doua tipuri: manuala sau motorizata. Cea manuala se regleaza la momentul instalarii, in timp ce lentila motorizata ofera flexibilitate in operare, in orice moment.

Iluminarea pe timpul noptii este un aspect ce trebuie avut in considerare la momentul achizitiei unor camere de exterior. Majoritatea includ leduri IR, iar distanta maxima tine de puterea si de numarul acestora.

In magazinul online www.1CCTV.ro veti gasi cea mai variata gama de camere de supraveghere IP. In functie de caracteristicile pe care doriti sa le aiba, apelati la specialistii magazinului pentru a va indruma spre alegerea potrivita.

 

Friday, 08-March-2019
Autor: Machteam

Recomandari RisCo: