Cheltuieli pentru dezvoltarea personala. 3 idei productive

Cheltuieli pentru dezvoltarea personala. 3 idei productive

Sunt momente in care fiecare dintre noi experimenteaza blocaje fie la nivel emotional, fie in ceea ce priveste productivitatea la locul de munca. Astfel de situatii apar din diferite motive: burnout, temeri provocate de lipsa predictibilitatii, plafonare, lipsa motivatiei. In astfel de momente, este indicat sa investim in dezvoltarea personala.

Pentru unii, conceptul de dezvoltare personala este inca un moft, in timp ce altii considera ca reprezinta o investitie eficienta, necesara si productiva.

Iata 3 moduri in care pot cheltui economiile pentru a-ti atinge potentialul si a deveni cea mai buna versiune a ta:

Sport...pentru dezvoltare personala

Un abonament la sala de fitness se poate dovedi o investitie inspirata mai ales daca te confrunti cu o perioada stresanta, iti lipseste motivatia si simti ca nu mai dai randament. Agitatia cotidiana, la care se adauga sedentarismul si o alimentatie nesanatoasa, afecteaza in egala masura sanatatea si productivitatea. Cateva ore de antrenament pe saptamana pot face diferenta: te ajuta sa iesi din zona de confort, sa te relaxezi, sa iti descarci energie negativa, iar miscarea are un impact major asupra dezvoltarii emotionale si comportamentului. Vei constata ca esti mult mai calm(a), nu mai rabufnesti atat de usor si poti gestiona mai eficient situatii-limita. 

Cursuri si carti pentru dezvoltare personala

Tot la capitolul investitii eficiente se inscriu si cursurile si cartile de dezvoltare personala. Reprezinta variante la fel de accesibile si metode de a evolua personal si profesional. Cititul relaxeaza, dar ofera si un aport de informatie. Articolele pe diferite teme, cartile de dezvoltare personala, biografiile unor personalitati marcante, blogurile si cursurile sunt astazi disponibile la un click distanta. toate sunt disponibile astazi mai mult ca oricand, chiar la un click distanta. Te ajuta sa te cunosti mai bine, sa iti analizezi evolutia, sa depasesti blocajele si sa inveti lucruri noi, pana la nivelul la care te poti perfectiona in domeniul tau de activitate sau reorienta profesional. Printre cele mai accesate cursuri in prezent sunt cele pe comunicare sau gestionarea emotiilor, imbunatatirea relatiilor profesionale si personale, dar si dedicate anumitor domenii cum sunt cele despre antreprenoriat sau digitalizare.

Investeste in calatorii

Daca ai economii puse deoparte, este momentul sa le pui la bataie pentru a descoperi locuri noi, culturi diferite, povesti de viata. Putem invata oricand din experientele celorlalti, dar este la fel de important sa experimentam la randul nostru. Calatoriile reprezinta investitii pentru tine si dezvoltarea ta. Tot mai multi angajati din corporatii aleg in ultimul timp sa opteze pentru anul sabatic, adica o pauza de care profita pentru a se dezvolta personal, iar activitatile preferate raman calatoriile. In Romania anul sabatic este asimilat perioadei de concediu neplatit, perioada dedicata pasiunilor, hobby-urilor, experientelor inedite, dupa care angajatul se poate intoarce la locul de munca.