Cine este de vina pentru cresterea numarului de infectari? STUDIU

Cine este de vina pentru cresterea numarului de infectari? STUDIU

Un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs releva un fapt mai putin obisnuit: angajatii romani vor sa auda de orice, dar nu de stare de urgenta. De asemenea, acestia au impartasit si cine cred ei ca este de vina pentru cresterea numarului de infectari din ultima luna.

Cine e de vina pentru cresterea de cazuri de Covid-19?

Astfel, desi peste 55% dintre repondenti se declara foarte ingrijorati de cresterea numarului de infectari de coronavirus, 47% dintre ei considera ca o noua stare de urgenta ar distruge economia, ceea ce este insa aproape o contradictie in termeni, pentru ca si imbolnavirile distrug economia in egala masura. In acelasi timp, insa, un procent de 10% spun că situația nu este încă atât de gravă, in vreme ce 36% dintre angajații români consideră, totusi, că e nevoie de măsuri mai drastice pentru a limita raspandirea virusului.

Pe de alta parte, cresterea numarului de cazuri de Covid-19 din luna iulie este cauzata de nerespectarea regulilor de igienă și distanțare socială, consideră 58% dintre angajații care au răspuns sondajului BestJobs, și doar 15% cred ca de vina ar fi autoritățile, care nu au impus reguli mai stricte și nu au asigurat respectarea lor. În acest context, 61% dintre angajații români se așteaptă ca numărul de cazuri active să crească în continuare.

Concomitent, majoritatea angajaților spun că iau măsuri proprii de precauție atunci când ies din casă sau merg în spații închise. Astfel, 84% dintre acestia poartă mască, 73% se spală des pe mâini, 70% evită locurile aglomerate, 63% își dezinfectează mâinile ori de câte ori intră în contact cu obiecte sau suprafețe din afara casei și 58% evită să atingă nasul, gura și ochii cu mâinile nedezinfectate.

Numarul mare de cazuri „incinge” scena politica

Sa ne amintim, cresterea masiva a numarului de cazuri de coronavirus a facut partidul aflat in opozitie, PSD, sa ameninte cu depunerea motiunii de cenzura in luna august. Pe de alta parte, PNL s-a aparat, spunand, prin vocea lui Ludovic Orban, ca motiunea „nu are in spate niciun fel de motivație solidă”, fiind, in schimb, „un gest electoral”. „Mesajul pe care îl transmit este acela că este nevoie de guvern învestit cu toate puterile, care să aibă capacitatea să contracareze şi să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor grave care sunt provocate de crizele care s-au suprapus.”, a explicat Orban. Pe de alta parte, se pare ca Marcel Ciolacu, liderul interimar PSD, si-a asumat motiunea in fata liderilor din teritoriu, fiind hotarat sa darame guvernul Orban. Dupa toate aparentele, prin urmare, se pare ca ne asteapta o luna august extrem de fierbinte. Mai fierbinte chiar decat iulie, daca este posibil asa ceva.