Cod Rutier 2019: Amenzi dure pentru soferii care vorbesc la telefon

Cod Rutier 2019: Amenzi dure pentru soferii care vorbesc la telefon

Cod Rutier 2019: Amenzi dure pentru soferii care vorbesc la telefon

Foto: RisCo.ro

Noul Cod Rutier 2019 vine cu amenzi dure pentru soferii care vorbesc la telefon. Persoanele care vor fi prinse de politie in timp ce folosesc telefonul mobil risca sa ramana fara permisul de conducere timp de o luna, pot fi sanctionati cu 9-20 de puncte si vor plati o amenda cuprinsa intrre 1.305 si 2.900 de lei.

Masurile dure ce vor fi implementate de noul Cod Rutier au ca scop reducerea numarului de accidente cauzate de soferii care vorbesc la telefon in timp ce se afla la volan, fac live-uri pe retelele de socializare sau sunt atenti la tableta si smartphone.

O veste buna care vine odata cu noul Cod Rutier 2019 este aceea ca punctul de amenda a fost inghetat si va fi acelasi cu cel de anul trecut, adica 145 de lei. Persoanele sanctionate vor putea plati amenda mult mai usor, acest lucru datorandu-se contului unic infiintat in 2019.

De asemenea, Codul Rutier pe 2019 a majorat la 15 zile termenul de plata a jumatate din amenda aplicata, fata de 48 de ore in trecut.

O alta schimbare importanta in noul cod rutier pe 2019 este aceea ca soferii depistati la controlul medical cu o afectiune incompatibila cu condusul nu vor mai avea dreptul de a detine un permis de conducere.

Soferii isi vor putea recupera permisul de conducere doar dupa ce urmeaza un tratament de specialitate si sunt supusi apoi unei evaluari medicale care sa confirme daca sunt sanatosi si apti pentru a se urca la volan. De asemenea, medicii au obligatia de a anuntat Politia atunci cand constata ca un sofer nu este apt pentru a conduce, potrivit noilor modificari din Codul Rutier 2019.

Noul Cod Rutier 2019 va intra in vigoare incepand cu data de 12 octombrie.

Codul Rutier a fost inasprit in sedinta de Guvern din 12 august, iar aplicarea masurilor se va face la 60 de zile de la publicarea OUG in Monitorul Oficial, iar din 12 octombrie politistii vor aplica noile sanctiuni soferilor care nu respecta legea.

Wednesday, 18-September-2019
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: