Colectiv, cel mai asteptat documentar al anului in Romania

Colectiv, cel mai asteptat documentar al anului in Romania
Foto: YouTube.com

Documentarul Colectiv va fi lansat in data de 28 februarie 2020 in Romania. Acesta readuce in memorie tragedia din 2015 din fostul club bucurestean. Trailerul oficial a fost lansta, iar filmul-documentar a fost deja apreciat de presa internationala.

Au trecut peste patru ani de la tregedia din clubul bucurestean Colectiv. In seara incendiului izbucnit pe 30 octombrie si in perioada urmatoare au murit, in total, 64 de persoane. A fost o tragedie care ti-a aratat, de fapt, fata reala a Romaniei.

Documentarul „colectiv” a fost proiectat pe la mai multe festivaluri internationale de film. E prezent chiar si la Sundance anul acesta.

Ajunge, intre timp, si-n Romania si va fi proiectat in mai multe cinematografe din tara din 28 februarie.

„colectiv” e regizat de Alexander Nanau, in coproductie cu HBO Europe si Samsa Film, si spune povestea primului an de dupa incendiul din clubul Colectiv, izbucnit in 30 octombrie 2015. Apar acolo jurnalisti care vor sa afle adevarul, autoritati care se fac ca-si fac treaba si iti vei aduce aminte, cu aceasta ocazie, si despre dramele traite de familiile victimelor.

Documentarul a fost deja apreciat de presa internationala. Variety scrie ca e un film despre „coruptia de neimaginat din centrul sistemului medical”, iar Vox afirma ca totul e o „derulare lenta si infricosatoare a unui dezastru”.

Au fost 14 luni de filmare si aproximativ un an si jumatate in care s-a lucrat la montaj.

Friday, 31-January-2020
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: