Cum a renunțat un profesor de română la pedagogie pentru a-și lua diploma de patiser

Cum a renunțat un profesor de română la pedagogie pentru a-și lua diploma de patiser

Mihai Bengea este patiser, cu certificat de aptitudini obținut în fața unei comisii de specialitate din Franța, după ce a lucrat aproape 3 ani în bucătăria unui bistro din Paris.

S-a întors în România, de unde plecase dintr-o carieră de profesor de limba și literatura română, și lucrează ca patiser la Mara Mura, unde produce, printre altele, desertul lui semnătură: Pasteis de Nata.

Ce este atât de special la Pasteis de Nata?

Mihai Bengea: Este un desert care reprezintă Portugalia: este un soare îmbrăcat într-un înveliș crocant. Pe mine m-a fermecat din momentul în care l-am descoperit prima dată. Am revenit la Lisabona de câteva ori și am constatat că îmi plăcea acest desert la fel ca prima dată.

Fiind pasionat de patiserie, am început să îl testez și eu acasă. Câteva luni am încercat zeci de rețete care nu mi-au ieșit, iar după câteva luni de teste am reușit să stabilizez compoziția și să iasă totul așa cum mi-am dorit.

 Imaginează-ți un înveliș crocant dintr-un foitaj, iar în interior cu o cremă fină, ca de crème brûlée, dar chiar mai fină decât atât.

Pasteis de Nata este produsul care îmi iese foarte bine, lucrez la el de trei ani de zile, îl pun în diverse forme și îmi iese foarte bine.

Citeste interviul complet pe www.life.ro!

Cauta in articole: