Cum iti transformi colegii de munca in cei mai buni prieteni

Cum iti transformi colegii de munca in cei mai buni prieteni
Foto: humanresourcesonline.net

Daca ai o picatura de noroc, o sa intalnesti colegi de treaba care nu o sa-ti faca viata un calvar. De fapt, chiar s-ar putea sa-ti placa si sa formezi prietenii cu unii dintre ei. Pana la urma, iti petreci o parte considerabila din zi la locul de munca, asa ca de ce sa nu formezi relatii frumoase cu cei de acolo?

E un lucru normal sa vrei sa iti faci prieteni la job, dar pentru asta trebuie sa urmezi cateva reguli esentiale:

 

1. Nu forta relatia cu seful tau

Oricat de multe lucruri ai avea in comun cu managerul tau si oricat de mult v-ati distra impreuna, trebuie sa stabilesti o limita. Asta nu inseamna ca trebuie sa va evitati, ci doar sa fii atent la ceea ce spui. La fel se aplica si pentru subordonatii tai; ai grija ce faci, pentru ca s-ar putea sa-ti pierzi autoritatea.

 

2. Fii intelegator

Fiecare dintre colegi vine dintr-un anumit mediu care il poate incarca cu diverse tipuri de responsabilitati, asa ca nu ii judeca pe acei colegi care nu pot servi pranzul alaturi de echipa pentru ca, de exemplu, trebuie sa isi ia copiii de la gradinita. Incearca sa ii intelegi si sa socializati atunci cand este cu putinta.

 

3. Nu forma grupuri

E normal sa ai colegi pe care ii placi mai mult decat pe ceilalti si sa vrei sa petreci mai mult timp alaturi de ei. Totusi, aloca timp si pentru restul echipei. Se presupune ca sunteti suficient maturi incat sa lasati prejudecatile la o parte si sa fiti un grup unit, indiferent de preferinte.

 

4. Fii tu insuti

Probabil te gandesti ca trebuie sa iti formezi o anumita imagine pentru a te integra in echipa. Dar totusi, in ce constau prieteniile adevarate pana la urma? In naturalitate, in a fi tu insuti si a fi sincer cu cei din jur (sigur, cu anumite limite). Nu are rost sa te prefaci ca sa ii impresionezi pe ceilalti.

 

5. Nu te grabi

Ca orice tip de prietenie, chiar si acelea pe care le formezi la job au nevoie de timp. Nu forta lucrurile, nu incerca prea mult sa te dai bine pe langa cei din jur, pentru ca acest aspect se vede si crede-ma ca nu lasa o impresie buna. Fii natural si lasa lucrurile sa vina de la sine.

 

Prieteniile de la locul de munca te ajuta sa treci peste zilele grele pline de sarcini care parca nu se mai termina. De asemenea, acestea te ajuta si in viata personala, daca alegi sa le dezvolti si in afara job-ului, asa ca fii deschis si intelegator, poti avea de castigat un prieten adevarat.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter sau LinkedIn!

Sursa: The Muse

Traducere: Andrei Bobe

Friday, 19-May-2017
Autor: Alyse Kalish