Cum sa pui accent pe inovare si dezvoltare in business

Cum sa pui accent pe inovare si dezvoltare in business

Cum sa pui accent pe inovare si dezvoltare in business

Foto: Pixabay.com

Traim intr-o era in care tehnologia castiga tot mai mult teren, in care zilnic suntem asaltati cu informatii si noutati, in care zilnic trebuie sa dam tot ce e mai bun, sa obtinem cele mai bune rezultate si sa ne mentinem in top. Accentul trebuie pus intotdeauna pe inovare, schimbare, adaptare si dezvoltare, in special in business. Nu tot ce este in trend este practic si nu tot ce este practic ne ajuta sa ne dezvoltam.

Companiile mari investesc in dezvoltare si pun accent pe comunicare, insa intotdeauna exista loc de imbunatatire. Fie ca ai un business, fie ca lucrezi intr-o companie de top sau intr-o firma aflata la inceput de drum, este esential sa stii cum sa pui accent pe inovare si dezvoltare in business.

 

Inovare si dezvoltare in business – ce trebuie sa faci

 

Totul se intampla pe repede-inainte, suntem intr-o continua competitie si afacerile se schimba de la o zi la alta. Cele mai multe companii sunt in cautarea unor strategii care le pot asigura rapid ascensiunea si care le pot ajuta sa se plaseze printre brandurile de top din piata. Cu toate acestea, sa fii in avantaj implica foarte multa munca. Este nevoie sa te informezi constant, sa iti setezi bine obiectivele, sa iti motivezi oamenii, sa nu te abati de la reguli si sa distribui in mod egal resursele.

 

Strategii simple care iti asigura succesul

 

1. Cunoaste-ti competitia

 

Foarte multe companii de renume studiaza constant piata si, in special, competitia. Managerii de top stiu ca orice strategie de business poate fi implementata corect in momentul in care detin toate informatiile. Daca vrei sa te dezvolti, nu este suficient doar sa investesti in compania ta sau in oamenii pe care ii coordonezi, ci trebuie sa gasesti mereu cele mai bune solutii si sa faci tot posibilul pentru a fi cu un pas in fata. Nu este usor sa anticipezi ce se poate intampla din punct de vedere economic, insa, in momentul in care detii informatii financiare complete despre alte companii, in mod sigur vei reusi sa ajungi la concluzii care te vor ajuta sa iei decizii mai bune. Asadar, inainte sa actionezi, cunoaste-ti competitia.

Pe RisCo.ro ai acces la cele mai avansate sisteme de analiza, interpretare si gestionare a informatiilor juridice si financiare despre orice companie. Afli in mai putin de un minut cine sunt competitorii tai directi, iti poti compara firma cu alta firma, poti face o analiza pe domenii, poti analiza cresterile si pierderile unor companii de renume si poti afla ce firme prezinta risc de insolventa sau au procese in instanta.

Mai mult decat atat, daca ai un portofoliu mare de clienti, poti genera rapoarte pentru rating financiar, probabilitate insolventa, limite plati, datorii restante, CIP (centrala incidentelor de plati), buletin de insolventa, MOF (Monitorul Oficial) sau rapoarte internationale.

 

2. Implementeaza un sistem de monitorizari si alerte

 

Vrei sa ai mai mult timp pentru a crea si dezvolta strategii de dezvoltare? Poti castiga timp cu serviciile de monitorizari si alerte! Un astfel de serviciu este disponibil pe RisCo.ro, alertele monitorizeaza zilnic sau saptamanal clientii si furnizorii tai si iti transmit pe email schimbarile aparute. Poti evita astfel relatiile care devin incerte si limita pierderile din vanzari. Avantajul cel mai mare pe care il ai cu un astfel de sistem este acela ca alertele functioneaza singure, fara interventia ta. Tot ce trebuie sa faci este sa setezi portofoliile si tipurile de alerte, apoi sa primesti pe email notificarile pentru fiecare firma.

 

3. Investeste in dezvoltarea angajatilor

 

 

Sa investesti in dezvoltarea angajatilor este cea mai buna alegere pe care o poti face cand vine vorba de business. Cei mai multi oameni nu sunt multumiti de locurile lor de munca, iar numarul lor este in crestere. Este un lucru pe care il stii bine, insa caruia nu i-ai acordat suficienta importanta. Insa nu trebuie sa fie si cazul companiei tale. Daca iti doresti sa pui accent pe inovare si schimbare in business, incepe prin a investi in oameni. Este esential sa inveti cum sa scoti cu usurinta in evidenta punctele forte si potentialul pentru a creste eficacitatea personala si e echipelor cu care lucrezi. Asadar, incepe prin a crea un spatiu de munca placut, organizeaza activitati interactive, pune accent pe comunicare si acorda-le credite atunci cand angajatii tai obtin rezultate bune.

 

4. Pune accent pe SMM

 

Marketingul Social Media (SMM) reprezinta procesul de atragere a traficului sau atentiei asupra unei marci prin intermediul platformelor sociale. Promovarea SMM joaca un rol important. O companie serioasa trebuie sa fie reprezentata pe retelele de socializare, deoarece numarul oamenilor inregistrati este intr-o continua crestere. Marketingul online castiga avant, iar acesta este un canal foarte bun pentru promovare si pentru dezvoltarea imaginii. Mai mult decat atat, SMM inlocuieste SEO standard, deoarece oamenii reactioneaza la lucrurile care raspund nevoilor, intereselor si starii lor de spirit.

 

Avantaje SMM:

 

- costuri reduse

- perspective de crestere

- un procent ridicat de difuzare virala a informatiilor

 

Dezavantaje SMM:

 

- promovare indelungata

- reglementarea activitatii de catre moderatori (oameni specializati)

- administrarea constanta

 

5. Mareste-ti portofoliul de clienti

 

Daca iti doresti un business de succes, ai nevoie de un portofoliu mare de clienti. Insa ce faci in momentul in care nu reusesti sa atragi noi clienti sau atunci cand clientii existenti incep sa fie nemultumiti de serviciile si produsele pe care le oferi?

Din moment ce orice problema are o rezolvare, platformele de Business Intelligence pun la dispozitia companiilor numeroase aplicatii de business. Vrei sa iti maresti portofoliul de clienti? De acum, poti sa inchei mai multe vanzari cu aplicatia de business care te ajuta sa iti cresti afacerea!

Aplicatia SellNet functioneaza cu un simplu cont de client deschis pe site-ul RisCo.ro. Aceasta este o aplicatie ce iti permite sa vezi persoanele care au profile active pe SellNet si poti intra in contact cu ele. Orice utilizator poate trimite mesaje si fisiere catre orice participant in reteaua de vanzari fara nici o restrictie. Poti sa gasesti cat mai multe contacte cu care sa dezvolti rapid parteneriate avantajoase.

Te-ar putea interesa si: Un mindset orientat catre schimbare nu e suficient pentru a inova

Monday, 02-September-2019
Autor: RisCo

Recomandari RisCo: