Cum sa te bucuri de viata. Pretuieste clipele si traieste la maximum orice zi

Cum sa te bucuri de viata. Pretuieste clipele si traieste la maximum orice zi
Foto: Unsplash.com

Viata nu trebuie luata in serios. Viata este un cumul de trairi si sentimente, unele frumoase, altele mai putin frumoase. Insa tot ce traiesti se numeste experienta si face parte din frumosul tabou numit viata. Te intrebi cum sa te bucuri mai mult de viata? Pretuieste clipele si traieste la maximum in fiecare zi!

 

Nimeni si nimic nu trebuie sa iti umbreasca fericirea. Nu trebuie sa iti pierzi motivatia si nici increderea in sine. Viata trebuie traita asa cum este. Renunta la gandurile negative si ignora lucrurile care te afecteaza. Cauta sa te inconjori de oameni buni, de la care ai ce invata si care te ajuta sa evoluezi. Cauta sa te inconjori de oameni care te iubesc asa cum esti si care te apreciaza cu adevarat. Viziteaza cat mai multe locuri frumoase, savureaza un pranz copios, bucura-te de soare, de zilele senine si de lucrurile care iti plac.

 

Secretul fericirii porneste din interior si din modul in care gandesti. Nicio situatie nu este permanente, iar acest lucru nu ar trebui decat sa te bucure. Oricand este loc pentru mai mult si mai bine. Oricand poti alege sa faci altceva. Oricand poti alege ce e bine pentru tine, nu pentru altii.

 

Cum sa te bucuri de viata – sfaturi pretioase

 

Lasa trecutul in urma

 

Trecutul nu poate fi schimbat. Tot ce s-a intamplat in trecut trebuie lasat in urma. Nu te mai gandi la tot ce nu a fost bine, la intamplarile nefericite sau la persoanele care te-au dezamagit. Fiecare experienta traita este o lectie invatata. In schimb, bucura-te de prezent, traieste constient si practica recunostinta.

 

Apreciaza oamenii din viata ta

 

Suntem fiinte sociale si avem nevoie sa comunicam cu alti oameni. Renunta la persoanele care te-au dezamagit si inconjoara-te de oameni de la care ai mereu ceva de invatat. Apreciaza persoanele dragi din viata ta si bucura-te pentru fiecare clipa pe care o traiesti alaturi de ei. Viata este mult prea frumoasa pentru a-ti pierde timpul cu persoane toxice.

 

 

Traieste la maximum fiecare clipa

 

Atat timp cat faci ceea ce iti place si zambesti, nimic nu mai conteaza. Cine spune care sunt standardele pe care ar trebui sa le urmam cu totii? Cine spune cum este corect sau gresit sa ne traim viata? Experientele pe care le avem ne apartin. Nimeni nu traieste in locul nostru si nimeni nu are dreptul sa ne judece. Asadar, traieste la maximum fiecare clipa si nu uita sa zambesti.

 

Bucura-te ca un copil

 

Cand eram mai mici, lucrurile erau mereu asa cum ne doream. Nu aveam timp sa ne gandim la problemele pe care le au oamenii mari si ne bucuram de fiecare zi din viata noastra. Si de ce nu am putea sa facem toate aceste lucruri si acum? Bucura-te ca esti o persoana sanatoasa, ca ai oameni dragi in jurul tau, ca poti sa calatoresti, ca ai un job sau ca iti satisfaci unele dorinte. Bucura-te ca traiesti!

 

Practica recunostinta

 

Este foarte usor sa vezi mereu jumatatea goala a paharului, sa aspiri la toate acele lucruri pe care nu le ai sau sa iti doresti lucruri scumpe. Dar toate vin la timpul lor. Pana atunci… practica recunostinta. Apreciaza tot ce ai in viata in momentul acesta si nu te gandi prea mult la viitor.

 

Fericirea este o alegere. Tu ce faci pentru bunastarea ta?

 

Te-ar putea interesa si: 5 obiceiuri zilnice care contribuie considerabil la starea de bine!

Thursday, 04-July-2019
Autor: RisCo

Recomandari RisCo: