Cum va arăta CV-ul anului 2050: Ce competențe ar trebui să dezvolte copiii noștri

Cum va arăta CV-ul anului 2050: Ce competențe ar trebui să dezvolte copiii noștri
Foto: Revista CARIERE

Dacă pentru generația noastră limbile străine au fost atuul pentru un viitor cu mai multe oportunități în piața muncii, pentru generația copiilor între 7 și 17 ani, programarea și robotica sunt cele care le vor da un avantaj pe piața muncii din 2050. E vorba de o piață în care diferența o va face înțelegerea tehnologiei, necesară indiferent că lucrezi în biologie, aeronautică, jurnalism sau agricultură.

Totuși, nu programarea sau robotica sunt joburile viitorului, susțin reprezentanții Școlii internaționale de programare și robotică Logiscool. Ele sunt skillurile care vor amplifica oportunități în celelalte domenii.

Topul competențelor pentru o carieră de succes în viitor

Tinerii născuți în ultimii 15 ani caută să se echipeze din timp pentru un viitor în plină revoluție tehnologică.

La nivel mondial, sistemele educaționale urmăresc să țină pasul cu industriile care dau tonul noilor competențe necesare viitorului. Chiar și Comisia Europeană recunoaște alfabetizarea digitală timpurie ca fiind esențială pentru viitorul “CV” al copiilor.

Revoluțiile industriale și, mai nou, cele tehnologice, continuă să genereze competențe cheie pe care angajatorii le cer în piața muncii.

Cu gadget-uri reinventate de la an la an și limbaje de programare în continuă evoluție, multe din locurile de muncă actuale vor fi fie complet automatizate, fie considerabil devalorizate. “Pentru a ține pasul cu lumea anului 2050, va trebui să facem mai mult decât să inventăm idei și produse noi. Abilitatea cea mai căutată va fi să ne reinventăm iar și iar”, este soluția oferită de profesorul YUVAL NOAH HARARI în cartea sa, 21 de lecții pentru secolul XXI.

Citeste materialul complet pe www.revistacariera.ro!

Wednesday, 29-January-2020
Autor: Revista CARIERE

Recomandari RisCo: