De ce acte ai nevoie pentru a obtine un credit ipotecar?

De ce acte ai nevoie pentru a obtine un credit ipotecar?
Foto: Machteam

Creditele ipotecare au revenit, in ultimii doi ani, in atentia persoanelor care isi doresc achizitia unei locuinte, fiind considerat un instrument bancar la indemana si usor de accesat.

Daca si tu intentionezi in acest an sa iti cumperi o casa noua, esti, cu siguranta, interesat sa afli ce tipuri de credite sunt mai avantajoase, daca te incadrezi in conditiile impuse de banci, ce acte iti sunt necesare pentru accesarea unui credit si cat de repede ti se va acorda.

Ca reguli generale de acordare a creditelor ipotecare, bancile solicita, de obicei, urmatoarele documente:

 - actul de identitate

 - cerere de credit și acorduri interogare Biroul de credit

 - documente care atesta valoarea, natura si frecventa venitului (adeverinta de salariu, copie după contractul de munca, fisa fiscala pe anul anterior)

 - documente cu privire la accesarea altor credite (suma initiala a creditului sau soldul creditului, perioada de accesare a creditului/creditelor, rata anuala a dobanzii, comisioane lunare sau anuale, copie contract de credit, grafic de rambursare)

Conditiile pot insa diferi destul de mult de la o banca la alta, fiecare companie bancara putand sa-si impuna anumite cerinte sau sa simplifice procesul prin diferite metode.

Pentru a accesa un credit ipotecar Patria Acasa, de exemplu, banca ofera clientilor posibilitatea de a descarca direct de pe site documentele care trebuie completate.

Tot pe pagina dedicata creditelor ipotecare clientii pot vedea si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca, precum: 

 - varsta cuprinsa intre 21 si 65 de ani (sau 70 de ani in cazul persoanelor care au asigurare de viata sau un codebitor)

 - un venit minim declarat de 1200 de lei (rezultat din salarii, pensii, venituri obtinute din profesii liberale, din cesiunea drepturilor de autor, din contracte de management, de navigator si, suplimentar, din chirii, dividende sau venituri obtinute in strainatate)

 - incheierea unei asigurari de imobil

 - un avans minim de 20% in cazul creditelor in lei, si de 30% pentru cele in euro

Odata creditul ipotecar accesat, atentia ta se va orienta, cel mai probabil, spre achizitiile urgente care sa-ti asigure minimum de confort in noua locuinta - in special mobilierul pentru dormitor, baie, bucatarie si electrocasnicele de baza.

 Daca pana la achizitionarea casei/apartamentului care a devenit intre timp proprietatea ta ai stat cu chirie, iti vei dori sa te grabesti cu mutarea pentru a evita cheltuielile inutile. Un nou credit va fi, astfel, mai mult decat necesar.

Vestea buna este ca la ora actuala exista credite care pot fi accesate in aproximativ 24 de ore si care iti ofera posibilitatea sa imprumuti sume de pana la 7000 de lei - cum ar fi accesarea unui credit fara adeverinta de la Patria Bank

 

Monday, 07-August-2017
Autor: RisCo