De ce oamenii lenesi au mai mult succes la job

De ce oamenii  lenesi au mai mult succes la job

De ce oamenii lenesi au mai mult succes la job

Foto: RisCo

 

Tendinta de a rezolva task-urile intr-un ritm tot mai scurt nu poate fi generalizata, unora le lipseste motivatia la job si de aceea prefera sa amane tot mai mult orice au de facut, in timp ce altora le lipseste initiativa si considera ca este firesc sa nu se dedice 100%, din moment ce meritele nu vin la pachet cu orice reusita pe care ei considera ca o au.

Indiferent care sunt motivele pentru care unii oameni sunt mai lenesi la job, ramane valabila o intrebare: sunt oare mai eficienti? Da! Conform studiilor, oamenii lenesi au mai mult succes la job, iar motivul este acela ca gasesc foarte multe metode de a-si eficientiza timpul si de a reduce considerabil din sarcinile care nu reprezinta o prioritate sau care nu aduc rezultate. Cand vorbim de oameni lenesi in general, exemplele nu se reduc doar la cei care au un job obisnuit, ci putem face referire si la numeroase personalitati. De exemplu, se spune ca Einstein, Newton, Picasso si multi altii care s-au facut remarcati erau considerati ca fiind incredibil de lenesi, insa succesul lor a fost rasunator in intreaga lume. Acestea sunt doar cateva exemple care ar putea dovedi ca oamenii lenesi au mai mult succes.

 

Motivele pentru care oamenii lenesi au mai mult succes

 

1. Sunt foarte inventivi

 

Greu sau nu de crezut, oamenii lenesi sunt foarte creativi cand vine vroba de rezolvarea sarcinilor. Ei nu isi pierd timpul cu lucruri inutile si se concentreaza strict asupra acelor task-uri care sunt cu adevarat importante si care aduc rezultate. De exemplu, un angajat lenes va gasi intotdeauna o metoda care sa-l ajute sa isi desfasoare activitatea mult mai usor. Cu alte cuvinte, oamenii lenesi fac tot ce le sta in putere pentru a-si face viata mai usoara la locul de munca.

 

2. Sunt antreprenori

 

Antreprenoriatul nu este pentru oricine, dar este cu siguranta un trend din ce in ce mai dezvoltat chiar si in Romania. Foarte multi oameni reusesc sa iasa din zona de confort si sa isi deschida afaceri mici sau, in cazuri norocoase, afaceri cu profituri substantiale. Iar oamenii lenesi au aceasta capacitate. Ei gandesc in perspectiva si reusesc sa gaseasca oricand cele mai bune solutii. Oportunitatile parca le ies in cale si ei stiu perfect cum sa profite de ele.

 

3. Stiu cand sa se odihneasca

 

Oamenii lenesi stiu cand sa se relaxeze, deoarece pentru ei este foarte important sa aiba cat mai multa energie atunci cand trebuie sa isi indeplineasca task-urile. De exemplu, daca iti aglomerezi programul cu foarte multe sarcini si incerci sa rezolvi imposibilul, nu vei face altceva decat sa ajungi la epuizare. In plus, nici nu este recomandat sa iti incarci memoria cu informatii care nu iti sunt necesare. Mai mult decat atat, oamenii de stiinta sunt de parere ca trezitul la ore foarte matinale nu este un obicei indicat si nici sanatos pentru oamenii care nu sunt obisnuiti cu un astfel de program. Si cu atat mai mult nu este un obicei recomandat pentru cei care au trecut de varsta de 40 de ani.

 

4. Sunt mult mai relaxati

 

Oamenii lenesi nu sar de la un task la altul, fac totul pe rand si nu au niciun motiv sa se grabeasca. Sunt mult mai relaxati la job si de aceea rezultatele lor sunt mult mai bune. Cu alte cuvinte, ai analizeaza cu atentie fiecare task in parte si se concentreaza asupra lucrurilor pe care le au de facut doar atunci cand se simt pregatiti.

 

5. Isi cunosc obiectivele

 

Oamenii lenesi pot sa para egoisti uneori, iar acest lucru se intampla din cauza ca ei nu acorda atentie decat sarcinilor primite de la sefi. Refuza sa preia task-uri venite din partea colegilor si nici nu se ofera sa lucreze in echipa. Poate ca acest lucru poate fi perceput ca fiind unul negativ, insa pe ei ii ajuta sa fie mai eficienti si astfel sa aiba mai mult succes la job.

 

Te-ar putea interesa si: Cum sa fii motivat la job - 6 sfaturi care te vor ajuta sa faci progrese!

 

Tuesday, 19-March-2019
Autor: RisCo