De ce vara este cel mai bun anotimp sa-ti schimbi job-ul? Iata 3 motive

 De ce vara este cel mai bun anotimp sa-ti schimbi job-ul? Iata 3 motive
Foto: themuse.com

Vara este considerat anotimpul vacantelor. Nimic nu poate fi mai imbucurator pentru fiecare persoana decat sa constate ca mai are extrem de putin timp pana va pleca in concediul mult visat.

Insa, ce ar fi daca intr-una din veri ai decide sa nu urmezi exemplul acesta si sa te axezi pe cariera? Astfel, vei avea ocazia sa descoperi locuri de munca mult mai interactive si avantajoase comparativ cu cel pe care il ai acum.

Iata cateva motive pentru care este recomandat sa iti schimbi locul de munca vara:

 

1. Exista mai putina competitie

Daca toata lumea presupune ca in lunile de vara este un moment nepotrivit sa aplice pentru o noua pozitie intr-o companie, atunci concurenta va fi mult mai mica, iar tu vei avea sansa sa obtii mult mai usor postul mult visat. Cand majoritatea isi planifica vacanta, tu planifica-ti cariera, roadele culese in toamna vor fi mult mai bogate.

 

Citeste si  4 lucruri pe care ar trebui sa le faci diferit daca ti-ai reincepe cariera

 

2. Managerii sunt mai putin ocupati

In sezonul estival managerii sunt mai putin ocupati decat in restul anului. Tocmai de aceea atunci cand se vor face angajari vor dispune de mai mult timp pentru a-ti analiza atuurile. De asemenea, fiind mult mai calmi, pot accepta fara prea mari rugaminti oferta salariala pe care le-o propui.

 

3. Vei reusi mult mai usor sa iti cunosti colegii

In aceasta perioada, timpul in anumite companii trece mult mai lent. Tocmai de aceea noi tai colegi vor avea mai multe ocazii sa te cunoasca. Astfel, vei lega mult mai usor prietenii si vei afla lucruri nestiute despre fiecare departament in parte.

 

Cu toate ca este vara, ofertele care iti strapung gandul pot fi acea sansa de a-ti schimba viata. Nu le ignora si analizeaza-le corect! Mai mult decat atat, vara poate fi la fel de profitabila ca toamna, dar trebuie sa stii sa profiti in mod corect de sansele care ti se ivesc.

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!

Sursa: themuse.com

Traducere: Minodora Florescu

Monday, 31-July-2017
Autor: Kat Boogaard