Demisia fara plan de rezerva. Ce faci cand nu stii incotro sa mergi?

Demisia fara plan de rezerva. Ce faci cand nu stii incotro sa mergi?
Foto: RisCo

Activitatea pe care o desfasori, relatia cu superiorii sau cu colegii de birou, salariul nemotivant sau dorinta de a iesi din zona de confort sunt doar cateva dintre motivele pentru care poti sa te gandesti sa iti dai demisia fara plan de rezerva.

 

Odata ce ai luat aceasta hotarare si ai discutat la departamentul de HR, nu mai este cale de intoarcere. Fie ca vrei, fie ca nu vrei, va fi necesar sa iti cauti alt job in cel mai scurt timp posibil. Si ce faci in situatia in care nu te-ai gandit ce vei face in perioada urmatoare?

 

Demisia fara plan de rezerva poate fi un motiv de stres, mai ales daca nu ai economii sau daca nu ai primit oferte de munca in ultima perioada.

 

Te intrebi ce sa faci mai departe? Poate ca asteptai cateva recomandari din partea unor persoane cu care ai colaborat sau poate ca ai in plan sa lucrezi intr-o companie mare.

 

In orice caz, perioada de repaus poate fi un avantaj, pentru ca ai ragaz sa te gandesti ce vrei sa faci mai departe. Si sa faci alegeri mult mai bune, care te vor ajuta sa evoluezi pe plan profesional.

 

Demisia fara plan de rezerva – ce sa faci in perioada de repaus

 

Relaxeaza-te si bucura-te de timpul liber

 

Stim, poate fi destul de greu sa te relaxezi in aceasta perioada. Insa gandeste-te ca tot ce faci acum poate fi in avantajul tau. In primul rand, daca compania in care lucrai era un factor de stres pentru tine, in perioada de repaus te poti relaxa si te poti bucura de timpul liber pe care il al. Planifica-ti o vacanta, petrece mai mult timp cu familia sau cu prietenii, inscrie-te la un curs sau axeaza-te pe un hobby. Orice alegi sa faci te va ajuta sa iti eliberezi mintea de orice gand negativ si astfel sa te gandesti mai bine ce vrei sa faci mai departe.

 

Orice schimbare este normala. Si necesara

 

Stim ca nu este usor sa nu ai un johb stabil, insa in acelasi timp nu trebuie sa lucrezi intr-o companie in care nu te simti bine sau in care munca nu iti este apreciata. Orice schimbare este normala, asa ca nu trebuie sa iti fie teama sa renunti la ce nu iti place. Ori de cate ori crezi ca este necesar sa faci acest pas, actioneaza fara nicio ezitare.

 

 

Ai timp sa alegi ce iti place

 

Nu stii incotro sa mergi? Demisia fara un plan de rezerva nu este un lucru rau, pentru ca ai mai mult timp sa alegi ce iti place. Noteaza-ti intr-o agenda aptitudinile si competentele pe care le ai si astfel vei putea sa cauti mult mai usor un job care ti se potriveste. Vrei sa lucrezi intr-un domeniu nou? Noteaza care sunt lucrurile cele mai importante si astfel vei putea analiza mai bine nivelul de pregatire pe care il ai.

 

Mai multe experiente, mai multe avantaje

 

Cele mai multe companii cauta persoane cu experienta, iar acesta este un motiv foarte bun sa faci schimbari ori de cate ori simti ca este necesar. In plus, daca iti dai demisia fara sa ai un plan de rezerva, vei avea ocazia sa mergi la cat mai multe interviuri de angajare. Unele persoane se simt intimidate de angajatori si considera ca procesul de recrutare este un factor foarte mare de stres. Care e avantajul in aceasta situatie? Ei, bine, in urma fiecarui interviu vei primi un feedback, pozitiv sau negativ, care te va ajuta sa iti evaluezi mai bine competentele si sa faci alegeri mai bune.

 

Piata muncii este inca destul de ofertanta si nu vei avea mult de asteptat pana cand iti vei gasi un job care iti place. In plus, este foarte important sa stii ca nu te retine nimic la actualul job. Nu trebuie sa stai intr-o companie in care nu te simti bine si nu trebuie sa iti fie teama sa faci schimbari.

 

Te-ar putea interesa si: Demisia fara avertisment, frustrarea directorilor de companii?

Thursday, 04-July-2019
Autor: RisCo

Recomandari RisCo: