Despre contactul vizual in timpul unui interviu

Despre contactul vizual in timpul unui interviu
Foto: Revista Cariere

Mentinerea contactului vizual in timpul unei conversatii poate fi un proces extrem de solicitant pentru creier.
Mai ales in timpul unui interviu pentru un job, spre exemplu. Potrivit unei cercetari recente realizata de o echipa de oameni de stiinta japonezi si publicata in numarul din decembrie al jurnalului Cognition, aceasta activitate ''mananca'' din resursele cognitive necesare pentru alte activitati. Si anume, activitati precum gandirea si procesarea verbala.

Asadar, in timpul conversatiilor este normala intreruperea contactului vizual astfel incat sa fie conservate resursele congnitive.

''Desi contactul vizual si procesarea verbala par independente, oamenii isi muta frecvent privirea de la interlocutori in timpul conversatiilor'', acest lucru sugerand ca exista ''o interferenta intre contactul vizual si procesarea verbala ce are loc in creier'', dupa cum noteaza autorii studiului.

Si alte studii realizate anterior au evidentiat prezenta unei interferente intre contactul vizual si gandirea vizuala, insa noua cercetare este prima care demonstreaza ca aceasta merge mai departe de gandirea vizuala, afectand mai multe procese cognitive.

 

 

 

Sursa: Revista Cariere

Wednesday, 04-January-2017
Autor: Revista Cariere