Facebook anunta lansarea monedei digitale Libra in 2020

Facebook anunta lansarea monedei digitale Libra in 2020
Foto: IT MANIA

Facebook este in sfarsit pregatita sa vorbeasca despre planurile sale de blockchain. In urma numeroaselor rapoarte, compania a declarat ca moneda sa digitala in curs de dezvoltare, denumita Libra, va fi lansata anul viitor alaturi de reteaua bazata pe blockchain, care o va sustine.

Moneda este conceputa sa nu fie un bun speculativ, precum Bitcoin, ci o forma de bani digitali sustinuta de o rezerva de active. Intr-o zi veti putea sa utilizati Libra ca plata pentru servicii online si offline, spun directorii Facebook. La inceput, compania isi imagineaza ca Libra va fi utilizata in principal pentru a transfera bani intre persoane din tarile in curs de dezvoltare care nu au acces la bancile traditionale. In cele din urma, obiectivul este de a crea prima moneda digitala cu adevarat obisnuita: o forma globala de plata descentralizata, care este la fel de stabila ca si dolarul, poate fi folosita pentru a cumpara aproape orice si poate sprijini o intreaga gama de produse financiare – cum ar fi credite.

Desi Facebook construieste Libra si intentioneaza sa deruleze proiectul pana la sfarsitul acestui an, in cele din urma intentioneaza sa cedeze proiectul unei comunitati mai mari. Compania a format Asociatia non-profit Libra cu alti 27 de parteneri pentru a supraveghea Libra si dezvoltarea acesteia. Parteneriatul include firme de capital de risc, organizatii nonprofit, firme de criptare si furnizori masivi de servicii financiare, de telecomunicatii si servicii tehnologice, inclusiv Coinbase, Mastercard, Visa, eBay, PayPal, Stripe, Spotify, Uber, Lyft si Vodafone. Aceste organizatii vor contribui, de asemenea, la ceea ce se numeste Rezerva Libra, fondul de active care va asigura ca fiecare unitate a monedei Libra este sustinuta mai degraba de o valoare intrinseca decat de un deficit simplu, asa cum este Bitcoin.

 

 

Generarea de noi monede Libra este, de asemenea, relativ ecologica, deoarece nu consuma cantitati masive de putere, spre deosebire de procesul de extractie Bitcoin, de exemplu.

Ce se va intampla daca Libra va avea succes si ce va insemna acest lucru pentru Facebook? Citeste continuarea articolului pe itmaniatv.com

Monday, 24-June-2019
Autor: IT MANIA

Recomandari RisCo: