Fericirea la locul de munca – intre mit si realitate

Fericirea la locul de munca – intre mit si realitate

Fericirea la locul de munca – intre mit si realitate

Foto: TheWoman.ro

Cu siguranta ai auzit de enciclopedia Hygge, cea care din 2017 face furori prezentand in termeni simpli reteta daneza a fericirii. Da, aceiasi danezi care au fost desemnati ani la rand cel mai fericit popor si cei care au un Institut de Cercetare a Fericirii. Tot danezii au un termen – Arbedjsglæde – prin care definesc stiinta fericirii la locul de munca. Iar azi despre aceasta fericire vreau sa vorbim.

Arbedjsglæde e fericirea derivata din a face ceva, fiind o stare de bine si o emotie asociata cu activitatile pe care le desfasuram si in care suntem pe deplin implicati. Putem sa-i spunem fericire la locul de munca sau si mai simplu: pasiune (pentru ceea ce facem). Cum o identificam? Iata cateva puncte de reper:

 

♦ Ne plac activitatile pe care le desfasuram si le-am face iar si iar

♦ Ne place sa fim inconjurati de colegi/persoanele cu care interactionam in cadrul activitatilor zilnice

♦ Avem mereu in minte ideea de a deveni mai buni la ceea ce facem

♦ Ne simtim respectati pentru munca pe care o depunem

 

De ce e important sa fim fericiti la locul de munca?


Pentru noi in primul rand. Indiferent ca ne dorim sa ramanem sanatosi, sa fim lipsiti de stres sau sa avem succes in cariera, fericirea e un catalizator de neinloicuit spre toate aceste.

Mai mult, fericirea ne face sa fim energici, pozitivi si ajungem sa rezolvam provocarile mai usor. Castigam si noi, dar bineinteles ca are de castigat si business-ul (indiferent ca e al nostru sau cel cu care avem un contract). Vom da randament si vom fi eficace, nu doar eficienti. Prin atitudinea noastra si comportamentele generate de aceasta, ajutam la crearea unui mediu de lucru placut, care inspira si urmareste succesul pe termen lung. It’s a win-win situation for everyone!

Citeste continuarea articolului pe www.thewoman.ro!

Wednesday, 06-November-2019
Autor: TheWoman.ro

Recomandari RisCo: