Finlanda NU va adopta programul de lucru de 6 ore

Finlanda NU va adopta programul de lucru de 6 ore

Finlanda NU va adopta programul de lucru de 6 ore

Foto: Pixabay.com

Mai multe publicatii din Romania au scris la inceputul acestui an despre programul de lucru de 6 ore adoptat de Finlanda, insa stirea este departe de realitate.

“Finlanda trece la 4 zile de lucru pe saptamana si doar 6 ore pe zi”, scriau numeroase surse de stiri, insa acest lucru nu este adevarat. Tara scandinava nu isi va modifica programul de lucru si nu are in vedere schimbarea Codului muncii.

Sursa acestor informatii false a fost publicatia britanica de scandal DailyMail, renumita pentru informatiile distorsionate pe care le publica.

Desi exista o propunere de modificare a Codului muncii finlandez in acest sens, care prevede trecerea la 6 ore/zi pentru 5 zile/saptamana sau 8 ore/zi pentru 4 zile saptamana, niciodata nu s-a propus schimbarea radicala de a se munci 6 ore/zi timp de 4 zile/saptamana.

Ce a declarat guvernul condus de Sanna Marin

„In programul de guvernare al Guvernului Finlandez nu exista nicio mentiune cu privire la o saptamana de lucru de patru zile. Aceasta problematica nu este pe agenda guvernului. Premierul Sanna Marin a discutat despre aceasta idee intr-un panel de discutie in care a fost invitata in cadrul unei conferinte, atunci cand era Ministrul Transportului, si nu a mai mentionat acest subiect in perioada recenta”, scrie Guvernul din Finlanda pe contul oficial de Twitter.

Sanna Marin a mentionat aceasta idee in luna august a anului trecut, insa acest lucru s-a intamplat inainte de a deveni premier in luna decembrie. Din acest motiv, guvernul finlandez vrea sa clarifice ca o astfel de modificare nu se afla in plan.

Thursday, 09-January-2020
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: