Google colecteaza date personale de sanatate a milioane de americani

Google colecteaza date personale de sanatate a milioane de americani

Google colecteaza date personale de sanatate a milioane de americani

Foto: Pixabay.com

♦ Google lucreaza cu a doua cea mai mare companie de sanatate din SUA la un sistem de colectare a datelor

♦ La “Proiectul Nightingale” lucreaza angajati ai companiilor Google si Ascension

♦ Potrivit Businessinsider.com, proiectul are ca scop mutarea informatiilor in Google cloud

♦ Parteneriatul dintre Google si Ascension a ridicat foarte multe semne de intrebare, mai ales din cauza ca pacientii Ascension nu au fost anuntati ca urmeaza sa le fie colectate datele

♦ Pana in luna noiembrie 2019 au fost mutate in cloud datele a 20 de milioane de pacienti , iar pana la finalul lunii februarie 2020 este planificata colectarea datelor de la alti 30 de milioane de pacienti

 

Google, divizie a grupului Alphabet, se asociaza cu o companie din domeniul sanatatii pentru un proiect secret de colectare a datelor personale de sanatate a milioane de pacienti din SUA.

“Project Nightingale” (Proiectul Nightingale) a fost lansat anul trecut in colaborare cu compania Ascension din St. Louis.

In total, compania Ascension va transfera in cloud datele a 50 de milioane de pacienti. Proiectul anuntat recent este extrem de controversat, deoarece pacientii Ascension nu au fost anuntati ca urmeaza sa le fie preluate datele de catre Google.

Ambele companii, Google si Ascension, au declarat ca proiectul respecta regulile cu privire la securitatea datelor medicale.

Datele implicate in proiect includ rezultate de laborator, diagnostice si date referitoare la spitalizari si reprezinta un istoric complet al sanatatii, completat de numele si datele de nastere ale pacientilor.

Informatia a aparut dupa ce Google a anuntat ca va cumpara Fitbit pentru 2,1 miliarde de dolari, pentru a intra in domeniul dispozitivelor portabile si pentru a investi in dispozitive digitale pentru sanatate.

 

Tuesday, 12-November-2019
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: