Imaginea care iti dezvaluie ce nivel de stres ai

Imaginea care iti dezvaluie ce nivel de stres ai

Imaginea care iti dezvaluie ce nivel de stres ai

Foto: Instagram.com

Imaginea care a facut inconjurul retelelor de socializare “promite” ca poate testa nivelul de stres a oricarei persoane care o priveste cu multa atentie. Mai exact, este vorba despre o iluzie optica. Pentru cele mai multe persoane care au facut acest test, imaginea pare ca se misca, insa ea este complet statica. Cu toate acestea, parerile sunt impartite in ceea ce priveste veridicitatea acestui test de stres.

Potrivit mai multor internauti, nu este vorba doar de o iluzie optica. Daca privesti cu atentie imaginea, vei observa ca aceasta se misca. Cu cat formele geometrice se misca mai repede, cu atat ai un nivel mai mare de stres. Persoanele care au un nivel foarte scazut de stres observa o miscare foarte lenta sau vad o poza complet statica.

Initial, imaginea ar fi fost creata de Yamamoto, un profesor de neurologie din Japonia. Acesta a oferit si cateva instructiuni: “Daca imaginea se misca lent, atunci ai un nivel de stres foarte mic sau esti extenuat. Daca imaginea se misca foarte repede, esti supus unui nivel foarte mare de stres sau ai probleme mentale.”

 

Imaginea care iti dezvaluie ce nivel de stres ai

 

Daca vrei sa faci acest test, priveste cu atentie timp de cateva secunde aceasta imagine si observa daca este statica, se misca intr-un ritm lent sau se misca intr-un ritm foarte rapid.

 

 

Rezultatul nu este unul pe masura asteptarilor tale? Unele persoane sunt de parere ca perceptia poate fi influentata, asa ca nu iti face griji daca testul ar fi in dezavantaj pentru tine.

Indiferent daca crezi sau nu in acest test de stres, vestea buna este ca el este fals. Imaginea originala a fost creata de Yurii Perepadia, un graphic designer in varsta de 50 de ani, angajat in cadrul unei companii din Ucraina. Acesta a recunoscut ca a creat imaginea in 2006 si ca a lucrat doua ore la ea. Si cel mai important aspect, el a marturisit ca imaginea nu are legatura cu testarea nivelului de stres.

“Prima data am vazut aceasta stire pe Facebook, apoi a inceput sa apara peste tot”, a declarat Yurii. Desi a incercat sa opreasca fenomenul ce a luat amploare atat pe Facebook, cat si pe alte retele de socializare, oamenii au continuat sa posteze iluzia si sa isi testeze sanatatea mentala.

Asa ca… Yurii a decis sa posteze mai multe informatii despre renumita iluzie pe contul sau de Instagram. El a explicat in ce program acreat imaginea, dar si ce efecte vizuale a folosit.

Chiar daca nu este un test care iti testeaza nivelul de stres, poti sa faci acest exercitiu si sa vezi ce rezultate obtii.

Te-ar putea interesa si: 6 sfaturi esentiale pentru o viata fericita!

Monday, 13-May-2019
Autor: RisCo

Recomandari RisCo: